ΒΟΛΟΣ - ΠΗΛΙΟ 5 ΜΕΡΕΣ

  • Περιγραφή

1η Ημέρα Αθήνα – Πορταριά
Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου, επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση. Πρώτη στάση στα Καμένα Βούρλα για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Πορταριά, το πιο γνωστό τουριστικό Θέρετρο του Πηλίου. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικό). Στη συνέχεια τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Το βράδυ ομαδική περιήγηση στο Βόλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Μουσείο Θεόφιλου – Αρχαιολογικό μουσείο Βόλου
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το μουσείο του Θεόφιλου στην Ανακασιά όπου θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο του Βόλου. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη του Βόλου για βόλτες και μεσημεριανό γεύμα σε κάποιο από τα φημισμένα τσιπουράδικα του παραλιακού δρόμου (προαιρετικό). Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Μακρυνίτσα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη γραφική Μακρινίτσα, όπου αξίζει να θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τον αιωνόβιο πλάτανο στην πλατεία της και την υπέροχη θέα στον Παγασητικό κόλπο.  Στη συνέχεια αναχωρούμε για το χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με το χιόνι και να θαυμάσουμε το τοπίο. Εκεί αξίζει γα γευματίσουμε το μεσημέρι σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού (προαιρετικό) και να δοκιμάσουμε τα εκλεκτά τοπικά εδέσματα.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα και ελέυθερος χρόνος. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Προαιρετική βραδινή έξοδος. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Μηλίες Τσαγκαράδα- Πήλιο
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την άλλη πλευρά του Πηλίου για να επισκεφτούμε τις  Μηλιές, ένα από τα πιο γραφικά χωριά. Εκεί μπορούμε να γευτούμε κάποια από τα τοπικά παραδοσιακά γλυκά του Πηλίου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Τσαγκαράδα, ‘το σμαράγδι του Πηλίου’ και το πιο γνωστό μέρος του πανελλαδικά και στο εξωτερικό. Βρίσκεται στις βορειοανατολικές πλευρές του βουνού σε υψόμετρο 500 μέτρων. Από το ύψος αυτό έχει μια υπέροχη θέα προς το Αιγαίο με ένα ορίζοντα θαλάσσιο σε τέτοια απόσταση που ο επισκέπτης δεν είναι ποτέ σίγουρος πού τελειώνει η θάλασσα και πού αρχίζει ο ουρανός. Στην κεντρική πλατεία υπάρχουν δύο μεγαλειώδεις, επιβλητικοί γεροπλάτανοι 1.000 και 800 ετών με περιφέρειες 14 και 17,5 μέτρων αντιστοίχως. Η θέα τους εμπνέει ανάμικτα αισθήματα δέους, σεβασμού και ταπεινοσύνης μπροστά στα υπέροχα αυτά θαύματα της φύσης. Πραγματικά δεν θα ήταν υπερβολή αν κάποιος έλεγε ότι η Τσαγκαράδα είναι η σειρήνα του Πηλίου. Γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Βόλος – Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Βόλο όπου θα κάνουμε την τελευταία μας βόλτα και ψώνια στην πόλη. Ύστερα θα αναχωρήσουμε για τους δύο νεολιθικούς οικισμούς του Σέσκλου και του Διμηνιού, που παρουσιάζουν έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα (προαιρετικό) και ξεκούραση. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Αθήνα και άφιξη στο χώρο του σχολείου. Τέλος εκδρομής.

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.