ΚΑΒΑΛΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ

  • Περιγραφή

1η Ημέρα Αθήνα – Δϊον - Καβάλα
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο σχολείο και αναχώρηση στις 06:30  για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ και ξεκούραση. θα κάνουμε στάση στο Δίον, και τον αρχαιολογικό του χώρο, όπου ήταν αρχαίος τόπος λατρείας των 12 θεών του Ολύμπου.  Άφιξη στη Καβάλα  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Το βράδυ θα κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Αρχ. χώρος Φιλίππων -  Βαπτηστήριο Λυδίας  - Δράμα
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων όπου θα θαυμάσουμε το Οκτάγωνο, την Ρωμαική Αγορά, στις βασιλικές, τα τείχη και το αρχαίο θέατρο. Θα δούμε το Βαπτιστήριο της Λυδίας και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Οινοποιείο Λαζαρίδη. Επόμενος σταθμός μας η Δράμα. Περιήγηση και ξενάγηση στην πόλη της Δράμας και την «Ονειρούπολη». Στάση για γεύμα στην πόλη της Δράμας. Επιστροφή στην Καβάλα, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Αμφίπολη - Οχύρό Ρούπελ - Λίμνη Κερκύνη
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση με κατεύθυνση το Ν. Πετρίτση, όπου συναντάμε και κάνουμε μικρή στάση στο Σιδηρόκαστρο, η διαδρομή μας συνεχίζεται μέχρι την Αμφίπολη απου θα ξεναγηθούμε Έπειτα αναχωρούμε για το γνωστό, για την αντίστασή των Ελλήνων στις γερμανικές μεραρχίες, Οχυρό του Ρούπελ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη λίμνη Κερκίνης. Η τεχνητή λίμνη Κερκίvης βρίσκεται στo ΒΔ τμήμα τoυ voμoύ Σερρών. Είvαι ένας από τoυς 10 Υγρότoπoυς Διεθvoύς Σημασίας της Ελλάδας. Στηv θέση πoυ δημιoυργήθηκε, υπήρχε μία μικρή λίμvη (η λίμvη τoυ Μπoύτκoβoυ) και έλη (μόvιμα και παρoδικά). Αφού περιηγηθούμε, το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Αμφίπολη - Οχύρό Ρούπελ - Λίμνη Κερκύνη
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη Θα  δούμε τα κυριότερα ιστορικά μνημεία της Νύμφης του Θερμαϊκού όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, η Καμάρα ( Αψίδα του Γαλέριου ) , τα βυζαντινά τείχη, τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο με την κρύπτη του και το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης όπου μεταξύ άλλων φυλάσσονται τα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κτερίσματα από τις ανασκαφές στους τάφους της Βεργίνας.  Θα επισκεφθούμε τα κάστρα στην Άνω πόλη που διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917,  για να θαυμάσουμε πανοραμικά την πόλη με τον Θερμαϊκό κόλπο.  Στη συνέχεια αναχώρηση για την Καβαλα, ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση .

5η Ημέρα  Βεργίνα - Αθήνα
Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τον ιστορικό χώρο της Βεργίνας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους αξιολογότερους Μακεδονικούς τάφους, ένας εκ των οποίων είναι και του Φιλίππου Β΄, τους οποίους έφερε στο φως η σκαπάνη του αρχαιολόγου Μ. Ανδρόνικου το 1977. Στο χώρο αυτό για την προστασία των βασιλικών τάφων  κατασκευάστηκε ( ολοκληρώθηκε το 1993 ) υπόγειο κτίριο που εγκιβωτίζει και προστατεύει τα αρχαία μνημεία, διατηρώντας σταθερές τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, πράγμα απαραίτητο για τη σωτηρία των τοιχογραφιών. Το κτίσμα αυτό εξωτερικά έχει τη μορφή χωμάτινου τύμβου. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για Αθήνα

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.