ΙΩΑΝΝΙΝΑ 5 ΜΕΡΕΣ

  • Περιγραφή

1η Ημέρα Αμφιλοχία Αχέροντας Νεκρομαντείο
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο χώρο του σχολείου και αναχώρηση για την Ήπειρο. Μετά από διαδρομή λίγων ωρών θα διασχίσουμε την καινούρια γέφυρα Ρίου-Αντίρριου. Ακολουθεί στάση στη γραφική κωμόπολη της Αμφιλοχίας , αμφιθεατρικά κτισμένη στις αρχές του 19ουαιώνα από τον Αλί Πασά. Η αρχαιότερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας προσφέρεται για μια βόλτα στην παραλία. Έπειτα, θα περιηγηθούμε στον Αχέρωντα και στο μαντείο. Αργά το απόγευμα άφιξη στα Ιωάννινα και τακτοποίηση στα δωμάτια στο ξενοδοχείο . Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα  Μονοδένδρι Φαράγγι Βίκου Μονή Αγ. Παρασκευής
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα ξακουστά Ζαγοροχώρια, στη διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε πανέμορφα τοπία, ανηφορίζοντας για το Μονοδένδρι στο κεντρικό Ζαγόρι αφού περάσουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά του, τη Βίτσα. Από εκεί προς το φαράγγι του Βίκου «βαθύτερο φαράγγι του κόσμου Guiness 1997» μέχρι την Αγία Παρασκευή. Φθάνοντας στο Μονοδένδρι θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και από το μπαλκόνι της Μονής θα έχουμε μια κατάπληκτη θέα στο φαράγγι του Βίκου .Το  απόγευμα  πρώτη γνωριμία με την πόλη των Ιωαννίνων Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο διανυκτέρευση .

3η  Ημέρα Ιωάννινα- αρχαιολογικό Μουσείο Νησάκι Σπίτι Αλή Πασα
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την ξενάγησή μας στη πόλη .Ξεκινάμε με το αρχαιολογικό μουσείο, την πλατεία με το ρολόι, το παλάτι και το κάστρο . Έπειτα αναχώρηση για το «νησάκι της κυρά Φροσύνης» στη Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων. Εκεί θα επισκεφθούμε το σπίτι του Αλή Πασά που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσειακό χώρο και φιλοξενεί τα ξυλόγλυπτα εκθέματα του Γιαννιώτη καλλιτέχνη, Βαγγέλη Γκόγκου. Στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα στα στενά του σοκάκια θαυμάζοντας την μεγάλη ποικιλία ασημικών για τα οποία άλλωστε φημίζονται τα Ιωάννινα. Αφού κάνουμε μια βόλτα στην παραλία προτείνουμε φαγητό σε κάποια από τις γραφικές ταβέρνες της.  Αργά το απόγευμα άφιξη στα ξενοδοχείο  Δείπνο διανυκτέρευση  .  

4η Ημέρα Μουσείο Βρέλλη Μέτσοβο – Ιωάννινα
Μετά το πρόγευμα  θα επισκεφθούμε το Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη όπου θα θαυμάσουμε τα κέρινα ομοιώματα που απεικονίζουν την εποχή της Τουρκοκρατίας στην Ελλάδα Αναχωρούμε στη συνέχεια για την επίσκεψή μας στο γραφικό Μέτσοβο με τα παραδοσιακά ηπειρώτικα κτίσματα και την μοναδική του θέση στις βουνοκορφές της Πίνδου. Αφού κάνουμε μια σύντομη βόλτα στα πέτρινα δρομάκια της πόλης θα επισκεφθούμε την Πινακοθήκη Αβέρωφ όπου στεγάζονται πίνακες και γλυπτά των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα και έπειτα θα δούμε το αρχοντικό Τοσίτσα το οποίο φιλοξενεί στους χώρους του το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης με εκθέματα από το 17ο έως τον 19ο αιώνα.Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχέιο μας , δείπνο διανυκτέρευση.

5η Ημέρα Μετέωρα Αθήνα
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια επίσκεψη στα ξακουστά μοναστήρια των Μετεώρων όπου φιλοξενούνται στην κορυφή των επιβλητικών βράχων. Ξεκινάμε την επίσκεψή μας από το Μεγάλο Μετέωρο που είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό μοναστήρι. Συνεχίζουμε με την περίλαμπρη Μονή Βαρλαάμ και αν μας το επιτρέπει ο χρόνος και τη Μονή Ρουσάνου.   Φεύγοντας από την Καλαμπάκα ,και ξεκινώντας την επιστροφή μας για την Αθήνα διασχίζουμε περιφερειακά την Καρδίτσα και στην συνέχεια θα κάνουμε μία στάση για ξεκούραση στη Λαμία. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

  

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.