ΠΑΤΡΑ 4 ΜΕΡΕΣ

  • Περιγραφή

ΠΑΤΡΑ 4 ΜΕΡΕΣ

Ζωντανή νεανική πόλη, πολύβουο λιμάνι και βασίλισσα του ελληνικού καρναβαλιού. Η σωστή ρυμοτομία της, με μεγάλους κεντρικούς δρόμους παράλληλους στο λιμάνι, κάθετους πεζόδρομους και μεγάλες πλατείες, δημιουργούν αίσθηση άπλας και προσφέρονται για περπάτημα. Στην «πλάτη» της, ψηλά στο λόφο, το υπέροχο Δασύλλιο με τα πεύκα, το καλύτερο «μπαλκόνι» της πόλης, προσφέρεται για να χαζέψεις τη γιορτινή ατμόσφαιρα του λιμανιού, με τα φώτα των πλοίων να καθρεφτίζονται στα νερά κάθε σούρουπο. Η Πάτρα έχει τη γιορτή, το ριλάξ και την κοινωνική συναναστροφή στην καθημερινή ατζέντα της, εξ ου και τα τόσα εστιατόρια, cafes και μπαράκια, τα οποία τιμούν και οι πολλοί φοιτητές της πόλης. Στο λιμάνι, πηγή ζωής για την Πάτρα, η κίνηση δεν σταματά ποτέ, ενώ εδώ βρίσκονται και μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία. Η Πλατεία Τριών Συμμάχων απέναντι από το λιμάνι είναι κλασικό meeting point με φόντο το Ρολόι και το –έρημο σήμερα– ιστορικό νεοκλασικό ξενοδοχείο «Ματζέστικ» που έχει φιλοξενήσει ιστορικές προσωπικότητες. Η περαντζάδα που οδηγεί στον αναστυλωμένο Φάρο –στα δυτικά του λιμανιού– είναι αγαπημένο σημείο για βόλτα στο ηλιοβασίλεμα. Πίσω σας στέκει η εντυπωσιακή εκκλησία του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, όπου όλοι δίνουν το «παρών» τη μέρα της γιορτής του. Στο άλλο άκρο του λιμανιού, στα ανατολικά, δεσπόζει το κέντρο τεχνών Σταφιδαποθήκες Μπάρι, όπου φιλοξενούνται εκθέσεις. Κλασικά spot για να μπλεχτείτε με τους Πατρινούς είναι οι δημοφιλείς πεζόδρομοι της Αγίου Νικολάου και της Ραδινού, η τεράστια πλατεία Ψηλά Αλώνια αλλά και η Ρήγα Φεραίου και η Μαιζώνος, κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι (παράλληλοι στον παραλιακό) με καταστήματα και υπέροχα νεοκλασικά κτίρια. Ανηφορίστε προς την Άνω Πόλη, με highlights το Ρωμαϊκό Ωδείο, το Φρούριο των Πατρών (χτισμένο το δεύτερο μισό του 6ου αιώνα μ.Χ.), και το Χαμάμ, που χρονολογείται στο 1400 και εξακολουθεί να λειτουργεί. Η εντυπωσιακή γέφυρα, το καζίνο και η έντονη νυχτερινή ζωή στον παραλιακό δρόμο που διασχίζει το Ρίο του δίνουν έναν κοσμοπολίτικο αέρα. Το καλοκαίρι γίνεται χαμός στη βοτσαλωτή παραλία. Πολλοί Πατρινοί μένουν μόνιμα εδώ, ενώ θα βρείτε και αξιόλογα ξενοδοχεία. Το κάστρο του Ρίου –δίδυμο μ’ εκείνο του Αντιρρίου– είναι το πιο γραφικό αξιοθέατο του λιμανιού. Γνωστό ως Κάστρο του Μοριά και χτισμένο πάνω στα ερείπια ρωμαϊκών οχυρώσεων, έχει σχήμα ισοσκελούς τριγώνου και μια φαρδιά τάφρο γεμάτη θαλασσινό νερό. Χρονολογείται στο 1499 και χτίστηκε για να ελέγχει τον Κορινθιακό – γι’ αυτό άλλωστε το αποκαλούσαν «σιαγόνες του Κορινθιακού».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα: Μέγα Σπήλαιο – Καλάβρυτα
Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Καλάβρυτα. Κάνοντας μια πανέμορφη διαδρομή, φθάνουμε στο Μέγα Σπηλαίο, στο οποίο η πρώτη εξερεύνηση έγινε το 1964 από κατοίκους της περιοχής. Το συνολικό μήκους του φτάνει τα 2 χιλιόμετρα και μέσα σε αυτό, μπορούμε να θαυμάσουμε τους σταλαχτίτες και τους σταλαγμίτες, καθώς επίσης και τις δεκατρείς λίμνες που βρίσκονται εντός του. Συνεχίζουμε με το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου θα δούμε τη συλλογή, τεκμηρίωση, συντήρηση, έκθεση και ερμηνεία του πάσης φύσεως μουσειολογικού υλικού που σχετίζεται με τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943 στα Καλάβρυτα, καθώς και με όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν το Ολοκαύτωμα στον ευρύτερο χώρο της επαρχίας Καλαβρύτων. Συνεχίζουμε για το Τόπο Θυσίας στο λόφο του Καπή, όπου οδηγήθηκαν οι άνδρες από 11 χρονών και πάνω, από τους Γερμανούς κατακτητές στις 13 Δεκεμβρίου 1943, όπου και τους εκτέλεσαν. Τελευταία μας επίσκεψη για σήμερα, η περίφημη Μονή της Αγίας Λαύρας, όπου κηρύχθηκε και ευλογήθηκε η Επανάσταση του 1821, από το μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανό. Στο σκευοφυλάκιο της Μονής βρίσκονται ανεκτίμητα κειμήλια, όπως το λάβαρο που υψώθηκε διάτρητο από σφαίρες, τα άμφια και η ποιμαντορική ράβδος του Παλαιών Πατρών Γερμανού, καθώς και το αδαμαντοκόλλητο Ευαγγέλιο, δώρο της Αικατερίνης της Μεγάλης της Ρωσίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χώρος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα. Αρχ. Ολυμπία Κατάκολο
Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχ. Ολυμπίας, έναν από τους πιο διάσημους χώρους της Αρχαίας Ελλάδας. Θα θαυμάσουμε τα υποβλητικά ερείπια του ιερού που χρησίμευε ως πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων που καθιερώθηκαν επίσημα το 776 π.Χ. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, που φιλοξενεί τους θησαυρούς που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του 18ου αιώνα. Μετά την ξενάγηση μας, συνεχίζουμε για Κατάκολο, όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, όπου εκτίθενται 250 περίπου αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των Αρχαίων Ελλήνων. Σκοπός του μουσείου είναι να αναδείξει αυτή τη σχετικά άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των Αρχαίων Ελλήνων και να αποδείξει ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία, λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου, ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας. Στη συνέχεια, μετάβαση στο γνωστό παραλιακό κέντρο του Κατάκολου, έξω από τον Πύργο. Γεύμα σε μια από τις παραλιακές ψαροταβέρνες. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα. Πάτρα- Achaia Claus
Πρωινό και αναχώρηση για το περίφημο εργοστάσιο παραγωγής οίνου «ACHAIA CLAUS», όπου θα ξεναγηθούμε στους χώρους παραγωγής οίνου και της περίφημης «μαυροδάφνης». Μεταφορά στην Πάτρα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με 214.000 κατοίκους. Θα επισκεφτούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, το Αρχαίο Ωδείο, το Μεσαιωνικό Κάστρο, το Δημοτικό θέατρο Απόλλων και τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών ή Καθεδρικός Ναός Αγίου Ανδρέα Πατρών, που είναι η χριστιανική Βασιλική Εκκλησία, στην ανατολική πλευρά της Πάτρας. Μαζί με την κοντινή παλαιά εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, αποτελούν έναν χώρο προσκυνήματος για Χριστιανούς από όλο τον κόσμο. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Ναύπακτος – Δελφοί .
Πρωινό και αναχώρηση για την Ναύπακτο που δεν χρειάζεται συστάσεις. Χτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς της Πίνδου, στην είσοδο του Κορινθιακού Κόλπου, η Ναύπακτος «στέκει με το ένα πόδι στο βουνό και με το άλλο στη θάλασσα». Φορτωμένη με 2,5 χιλιάδες χρόνια ιστορίας, συνεχίζει να έλκει το ενδιαφέρον των επισκεπτών που θα περπατήσουν τα πλακόστρωτα καλντερίμια που σκαρφαλώνουν το Ενετικό της Κάστρο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, και αναχώρηση για τους Δελφούς, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, και ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στην Αθήνα.

ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ !!!
Μπορούμε ακόμα να επισκεφτούμε τη Λιμνοθάλασσα της Άραξου, το Μεσολόγγι, τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, τη Ζάκυνθο, ακόμα και την Αρχαία Μεσσήνη!!!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ :

AIROTEL ACHAIA BEACH 4* www.airotel.gr/
PORTO RIO 4*  www.portoriohotel.gr
ASTIR 4*  www.hotelastirpatras.gr
PATRA PALACE 4*  www.patraspalace.g

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.