ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ 4 ΜΕΡΕΣ

  • Περιγραφή

ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ 4 ΜΕΡΕΣ

Οι σχεδόν απόκοσμοι πέτρινοι βράχοι των Μετεώρων, που αγκαλιάζουν την Καλαμπάκα, είναι Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας από την UNESCO και η μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της χώρας μετά το Άγιο Όρος. Σε απόσταση περίπου 25 χλμ. από την πόλη των Τρικάλων, οι σχηματισμοί των «τεκτονικών κέρατων», κατά τους γεωλόγους, δημιουργήθηκαν μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων πριν από περίπου 30 εκατομμύρια χρόνια όταν η θάλασσα που κάλυπτε την περιοχή άρχισε να υποχωρεί, παρασέρνοντας και στοιβάζοντας πετρώματα στο βυθό, τα οποία με τα χρόνια σταθεροποιήθηκαν. Αρκεί να δείτε τους πέτρινους όγκους τυλιγμένους στην ομίχλη και θα καταλάβετε τι οδήγησε τους μοναχούς να αναζητήσουν εδώ πριν από 1.000 χρόνια την απομόνωση. Σήμερα, από τις πάμπολλες μονές των Μετεώρων λειτουργούν μόνο έξι: Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή Μεγάλο Μετέωρο, Βαρλαάμ, Ρουσσάνου, Αγίας Τριάδας και Αγίου Στεφάνου. Η κοντινή κωμόπολη της Καλαμπάκας είναι ταυτόχρονα πόλος έλξης οργανωμένου τουρισμού, με αξιοπρεπή ξενοδοχεία, δωμάτια και κάμπινγκ, και παγκόσμιος αναρριχητικός προορισμός

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Μέρα: Αθήνα- Λίμνη Πλαστήρα
Αναχώρηση από Αθήνα με κατεύθυνση την Λίμνη του Ταυρωπού ή Πλαστήρα, την υλοποίηση της ιδέας που συνέλαβε το 1925 ο Νικόλαος Πλαστήρας. Μετά το Φράγμα, θα επισκεφθούμε την Πλαζ του Λαμπερού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση .

2η Μέρα: Τρίκαλα–Ελάτη - Περτούλι–Πύλη Τρικάλων  
Πρόγευμα και η σημερινή μας διαδρομή αρχίζει από τη Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά του 12ου αιώνα, και συνεχίζει ως το Περτούλι σε υψόμετρο 1090 μέτρων, χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, μέσα στα βουνά και τα έλατα. Συνεχίζουμε για την Ελάτη, με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες, χτισμένη κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο, που παρέχει στον επισκέπτη ένα μοναδικό Αλπικό περιβάλλον. Γυρνώντας στα Τρίκαλα, θα επισκεφτούμε το Οσμάν Σάχ ή Κουρσούμ Τζαμί (Μολυβένιο Τζαμί-16ος αι.) και θα θαυμάσουμε την πανέμορφη πόλη με την κεντρική της γέφυρα, κατασκευασμένη το 1886, το Φρούριο με το ρολόι (έμβλημα της πόλης), την παλιά Μεσαιωνική συνοικία, τον Ληθαίο ποταμό που διασχίζει την πόλη, και τη συνοικία Μανάβικα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Μέτσοβο
Πρόγευμα και αναχώρηση για μια υπέροχη ολοήμερη εκδρομή στο γραφικό Μέτσοβο. Ξεκινώντας από την πλατεία με τον τεράστιο πλάτανο, θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, την Πινακοθήκη του Αβέρωφ, (έξοδα ατομικά). Επιβάλλεται η βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα και τα υφαντά, τα τυριά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση .

4η Μέρα: Μετέωρα – Καλαμπάκα
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τα Μετέωρα. Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα βράχων, οι οποίοι για πολλούς αιώνες, δεσπόζουν στην περιοχή συνθέτοντας ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Είναι από τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου προστατευόμενο από την UNESCO και χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο και προστατευόμενο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, και είναι το πιο αξιόλογο, μετά το Άγιο Όρος, μοναστηριακό κέντρο στην Ελλάδα. Γνωριμία με 2-3 μονές, τη Μονή Βαρλαάμ, το Μεγάλο Μετέωρο, και «το μπαλκόνι των Μετεώρων», τη Μονή Αγίου Στεφάνου. Τέλος, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην Καλαμπάκα ,επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών, και στο Μουσείο Παιδείας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την Αθήνα.

ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ !!!

Μπορούμε ακόμα να επισκεφτούμε το μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και να παρακολουθήσουμε αναπαράσταση την μάχης στο μουσείο να επισκεφτούμε τη Λάρισα και τον Πηνειό, το Δίον ακόμα και τον Βόλο !!!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ :
ANTONIADIS HOTEL 4* www.hotelantoniadis.gr
AMALIA KALABAKA 4* www.amaliahotelkalambaka.gr/
DIVANI METEORA 4*   www.divanimeteorahotel.com
GRAND METEORA 4* www.grandmeteora.gr/

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.