ΚΑΛΑΜΑΤΑ 4 ΜΕΡΕΣ

  • Περιγραφή

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 4 ΜΕΡΕΣ
Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Μεσσήνη, Μεθώνη, Πύλος, Αερόπολη, Καρδαμύλη Σπήλαιο Δυρού, Μυστράς

Ζωντανή πόλη με μεγαλύτερο ατού της την προνομιακή θέση πάνω στη μεγάλη παραλία, στο μυχό του Μεσσηνιακού Κόλπου. Το ενδιαφέρον σας θα μοιραστεί ανάμεσα στην παραλιακή περαντζάδα και στην παλιά πόλη με το κάστρο. Η παραλιακή λεωφόρος Ναβαρίνου είναι το υπ’ αριθμόν ένα meeting point της πόλης και το καλύτερο σημείο εκκίνησης για να μπείτε στους ρυθμούς της. Κατά μήκος της είναι μαζεμένα ορισμένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της πόλης για καφέ, φαγητό ή ποτό, αλλά και ξενοδοχεία. Προχωρώντας προς τα ενδότερα, η οδός Αριστομένους, με το φαρδύ πεζοδρόμιο, τα μαγαζιά και τα δεκάδες cafes είναι η καρδιά της Καλαμάτας. Στο βόρειο άκρο της βρίσκεται το Δημαρχείο και η πλατεία 23ης Μαρτίου, απ’ όπου αρχίζει η Παλιά Πόλη, η οποία εξελίσσεται σε σοφιστικέ πιάτσα για καφέ και ποτό, και στο νότιο άκρο της το Πάρκο Σιδηροδρόμων, ένας δημοφιλής χώρος πρασίνου με φόντο τα παλιά βαγόνια. Ο λόφος της Βέργας είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσετε την πόλη από ψηλά και αγαπημένο spot για βραδινή έξοδο. Επισκεφτείτε την ιστορικότερη πλατεία της πόλης, με επίκεντρο το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Εδώ, κατά την παράδοση, κηρύχθηκε στις 23 Μαρτίου η Επανάσταση του 1821. Η πλατεία περιβάλλεται από όμορφα νεοκλασικά κτίρια και ενώνεται με το ιστορικό κέντρο της πόλης με ένα γραφικό πεζόδρομο. Το κάστρο της πόλης που αποτελεί δείγμα των κάστρων που ίδρυσαν οι Φράγκοι στην Πελοπόννησο και προσφέρει μοναδική θέα στην πόλη την Υππαπαντή, την πινακοθήκη Δημοτική Πινακοθήκη «Α. Τάσσος» το Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο που διαθέτει πλούσια συλλογή αρχαιοτήτων που χρονολογούνται από την εποχή του χαλκού ως τους ρωμαϊκούς χρόνους και τέλος το ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Μέρα: Αθήνα - Αρχ. Ολύμπια - Καλαμάτα
Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για την Αρχαία Ολυμπία. Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και ξενάγηση από επίσημο ξεναγό σε έναν από τους πιο διάσημους χώρους της Αρχαίας Ελλάδας, όπου θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά ερείπια του Ιερού που χρησίμευε ως πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι καθιερώθηκαν επίσημα το 776 π.Χ. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας που φιλοξενεί τους θησαυρούς που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του 18ου αιώνα. Μεσημεριανό φαγητό στην Ολυμπία (προαιρετικό). Αφού γευματίσουμε σε κάποια από τις ταβέρνες τις περιοχής (προαιρετικό) θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Αρχαία Μεσσήνη-  Μεθώνη - Πύλος
Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για την Αρχαία Μεσσήνη, οπού θα περιηγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Αναχώρηση για τη Μεθώνη, όπου θα επισκεφθούμε το κάστρο της πόλης. Οι εντυπώσεις μας, όμως, ολοκληρώνονται με την επίσκεψη μας στην Πύλο, όπου ο όρμος του Ναβαρίνου φιλοξενεί το έντονο νησιώτικο χρώμα και τις χαρακτηριστικές καμάρες των κτιρίων της από το 1829. Σκαρφαλωμένη σε δυο λόφους, η Πύλος κτίσθηκε πάνω σε σχέδια Γάλλων Αξιωματικών. Στην κεντρική της πλατεία και ανάμεσα στα πανύψηλα πλατάνια, συναντάμε το μνημείο των Τριών Ναυάρχων. Αφού γευματίσουμε στα ταβερνάκια που βρίσκονται στην παραλία, θα δούμε στη δυτική πλευρά της πόλης το Νιόκαστρο, (έργο των Τούρκων-1503), ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα κάστρα της Ελλάδας. Τέλος, επιστροφή και δείπνο μέσα στο ξενοδοχείο. Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση

3η Ημέρα Αερόπολη, Καρδαμύλη Σπήλαιο Δυρού
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Καρδαμύλη. Η Καρδαμύλη είναι ένα χωριό με πλούσια ιστορία, η οποία αποδεικνύεται περίτρανα από την παρουσία του ιστορικού οικισμού της Παλαιάς Καρδαμύλης. H παραθαλάσσια Καρδαμύλη υπήρξε η έδρα των καπεταναίων κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας, αφού από εδώ γίνονταν οι βασικές προετοιμασίες για την επανάσταση κατά των Τούρκων. Θα περιηγηθούμε στη πόλη, όπου κάτω από το μεσαιωνικό κάστρο του 12ου αιώνα και κοντά στην Άνω Καρδαμύλη, βρίσκονται οι Ελληνιστικοί λαξεμένοι θαλαμοειδείς τάφοι των «Διόσκουρων», χαρακτηρισμένοι ως Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο. Εξαιρετικά αξιόλογο είναι το οχυρό συγκρότημα των «Τρουπάκηδων – Μούρτζινων», το οποίο βρίσκεται στην Πάνω Καρδαμύλη, σε φυσικό οχυρωματικό ύψωμα στην νότια όχθη του χείμαρρου Βυρού. Στην είσοδο του κάστρου δεσπόζει ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, η οικογενειακή εκκλησία των Μουρτζίνων, έργο που φανερώνει την οικονομική ισχύ και ευρωστία της οικογένειας. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το παλιό Ελαιοτριβείο και Σαπωνοποιείο στον μόλο, τα ερείπια της ομηρικής Ακρόπολης, το πανέμορφο νησάκι Μερόπη μπροστά από το παλιό Τελωνείο, το χωριό Προάστειο και το χωριό Σταυροπήγιο με τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια. Αναχώρηση για Αρεόπολη. Η Αρεόπολη (ή για τους παλαιότερους Τσίμοβα) θα μπορούσε να συναγωνιστεί σε ομορφιά την Μονεμβασιά. Το πρωί λιάζεται νωχελικά στις πλακόστρωτες πλατείες της και το βράδυ ζωντανεύει, καθώς οι επισκέπτες της πλημμυρίζουν τα σοκάκια αναζητώντας μια καλύτερη γωνία για να τραβήξουν τις αναμνηστικές φωτογραφίες των διακοπών τους, λίγο πριν καθίσουν κάπου για φαγητό. Θα θαυμάσουμε τους παραδοσιακούς πύργους της πόλης, την κεντρική πλατεία που ξεκίνησε η επανάσταση κατά των Τούρκων και υψώθηκε το λάβαρο της επανάστασης. Επίσκεψη στο σπήλαιο Δυρού. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Καλαμάτα .Δείπνο διανυκτέρευση .

4η Ημέρα Καλαμάτα - Μυστράς - Αθήνα
Μετά το πρόγευμα, θα μας δοθεί η ευκαιρία για μία καλύτερη γνωριμία με την πόλη της Καλαμάτας. Το κάστρο της πόλης ή Πύργος των Βιλλεαρδουίνων (1208), το Λαογραφικό Μουσείο αλλά και ο Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής, θα αποτελέσουν τις επισκέψεις μας, πριν αναχωρήσουμε για το Μυστρά, απολαμβάνοντας σε μια συναρπαστική διαδρομή, το καταπράσινο τοπίο του Ταϋγέτου. Στην πόλη φάντασμα που υπήρξε πρωτεύουσα του Βυζαντινού, Τουρκικού και Βενετσιάνικου Μοριά, ο Μυστράς θεωρείται αντιπροσωπευτικό δείγμα βυζαντινής πόλης του 14ου  και 15ουαιώνα. Εκεί θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό Μουσείο όπου στεγάζεται εντός της μητρόπολης του Αγίου Δημητρίου και το Φραγκικό Κάστρο στην κορυφή του υψώματος με εξωτερικό και εσωτερικό περίβολο. Ξεκινώντας για την επιστροφή μας στην Αθήνα, θα κάνουμε μία στάση στη Τρίπολη και στην Κόρινθο. Αργά το απόγευμα, άφιξη στο χώρο του σχολείου με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ !!!
Μπορούμε ακόμα να  επισπευτούμε την Κορώνη, τον υδροβιότοπο της Γιάλοβας την Ορεινή Αρκαδία, Μυκήνες, ακόμα και  τον Μονεμβασιά !!!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ :

ELITE CITY RESORT 4*   www.elite.com.gr  
PHARAE PALACE 4* www.pharae.gr  
AKTI TAYGETOS 4*  www.aktitaygetos.gr
HORIZON BLUE 5*   www.horizonblu.gr/el

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.