ΙΩΑΝΝΙΝΑ 4 ΜΕΡΕΣ

  • Περιγραφή

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
4 Ημέρες

Μετέωρα ,Φαράγγι  Βίκου, Ζαγοροχώρια ,Νεκρομαντείο
Ακατέργαστη ομορφιά: δύο λέξεις που κρύβουν μέσα τους την ουσία αυτού του τόπου, προορισμός ιδανικός για όσους αγαπούν τη φύση. Επιβλητικά βουνά, παραδοσιακά χωριά, ποτάμια και λίμνες, γραφικά γεφύρια και οι εθνικοί δρυμοί Πίνδου (Βάλια Κάλντα) και Βίκου-Αώου. Η Εγνατία Οδός διευκόλυνε την πρόσβαση από τη Βόρεια Ελλάδα, απ’ όπου δέχεται πλέον μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Από τα Ιωάννινα με τη λίμνη Παμβώτιδα και το νησάκι της, τη γραφική καστροπολιτεία που θα σας ταξιδέψει σε άλλη εποχή, τα τσιπουράδικα, τα φοιτητικά στέκια που γεμίζουν την πόλη με ζωή μέχρι το κοσμοπολίτικο Μέτσοβο, το οποίο κρατάει ζωντανό τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης μέχρι τα ιστορικά χωριά του Σουλίου. Από τα ατμοσφαιρικά και τουριστικά αναπτυγμένα Ζαγοροχώρια μέχρι τα πιο άγνωστα Μαστοροχώρια, την εναλλακτική Κόνιτσα και τα πιο άγνωστα χωριά του Πωγωνίου. Από τα Κατσανοχώρια μέχρι τα Τζουμέρκα, τα οποία κερδίζουν ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Από την Άρτα με το πολυτραγουδισμένο της γεφύρι και τα όμορφα ορεινά χωριά μέχρι το σπάνιο οικοσύστημα του Αμβρακικού. Από την Πρέβεζα και τον Αρχαιολογικό Χώρο Νικόπολης με το νέο μουσείο μέχρι τις πηγές του Αχέροντα και το Νεκρομαντείο. Από τα κοσμοπολίτικα θέρετρα Πάργα, Σύβοτα και Πέρδικα μέχρι το απλό ψαροχώρι Σαγιάδα στο βορειότερο σημείο της ακρογραμμής. Σε όλες αυτές τις εικόνες βρίσκεται η ψυχή της Ηπείρου, ένα ταξίδι για κάθε εποχή του χρόνου και για κάθε ταξιδιώτη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η Ημέρα: Αμφιλοχία Αχέροντας Νεκρομαντείο
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο χώρο του σχολείου και αναχώρηση για την Ήπειρο. Μετά από διαδρομή λίγων ωρών, θα διασχίσουμε την καινούρια γέφυρα Ρίου-Αντίρριου και ακολουθεί μια σύντομη στάση στην γραφική κωμόπολη της Αμφιλοχίας, η οποία είναι αμφιθεατρικά κτισμένη, στις αρχές του 19ου αιώνα, από τον Αλή Πασά. Η αρχαιότερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας προσφέρεται για μια βόλτα στην παραλία. Έπειτα, θα περιηγηθούμε στον ποταμό Αχέροντα και στο Μαντείο. Αργά το απόγευμα, άφιξη στα Ιωάννινα και τακτοποίηση στα δωμάτια στο ξενοδοχείο. Ομαδική έξοδος (προαιρετικά). Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Μονοδένδρι Φαράγγι Βίκου Μονή Αγ. Παρασκευής
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα ξακουστά Ζαγοροχώρια. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε πανέμορφα τοπία, ανηφορίζοντας για το Μονοδένδρι, στο κεντρικό Ζαγόρι, αφού περάσουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά του, τη Βίτσα. Από εκεί προς το φαράγγι του Βίκου, «το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου (Guiness 1997)» μέχρι την Αγία Παρασκευή. Φθάνοντας στο Μονοδένδρι, θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και από το μπαλκόνι της Μονής, έχουμε κατάπληκτη θέα στο φαράγγι του Βίκου. Το απόγευμα θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη των Ιωαννίνων και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η  Ημέρα: Ιωάννινα - Αρχαιολογικό Μουσείο – Νησάκι - Σπίτι Αλή Πασα
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την περιήγησή μας στη πόλη. Ξεκινάμε με το αρχαιολογικό μουσείο, την πλατεία με το ρολόι, το παλάτι και το κάστρο. Έπειτα, αναχωρούμε για το «νησάκι της κυρά Φροσύνης», στη Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι του Αλή Πασά, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσειακό χώρο και φιλοξενεί τα ξυλόγλυπτα εκθέματα του Γιαννιώτη καλλιτέχνη, Βαγγέλη Γκόγκου. Στη συνέχεια, θα κάνουμε βόλτα στα στενά του σοκάκια, θαυμάζοντας την μεγάλη ποικιλία ασημικών, για τα οποία άλλωστε φημίζονται τα Ιωάννινα. Αφού κάνουμε μια βόλτα στην παραλία, προτείνουμε φαγητό σε κάποια από τις γραφικές ταβέρνες της. Αργά το απόγευμα, άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Μετέωρα Αθήνα
Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για μια επίσκεψη στα ξακουστά μοναστήρια των Μετεώρων που φιλοξενούνται στην κορυφή των επιβλητικών βράχων. Ξεκινάμε την επίσκεψή μας από το Μεγάλο Μετέωρο, που είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό μοναστήρι. Συνεχίζουμε με την περίλαμπρη Μονή Βαρλαάμ και αν μας το επιτρέπει ο χρόνος και τη Μονή Ρουσάνου. Φεύγοντας από την Καλαμπάκα, και ξεκινώντας την επιστροφή μας για Αθήνα, διασχίζουμε περιφερειακά την Καρδίτσα και στη συνέχεια θα κάνουμε μία στάση για ξεκούραση στη Λαμία. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στην Αθήνα, έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ!!!

Μπορούμε να επισκεφτούμε τη Ναύπακτο με το κάστρο της, να ξεναγηθούμε στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και στον Κήπο των Ηρώων, στον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, ακόμα και να επισπευτούμε το γραφικό Μέτσοβο!!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ:

EPIRUS PALACE DE LUXE 5* www.epiruspalace.gr
DU LAC 5* www.hoteldulac.gr
AAR HOTEL AND SPA 4* www.aarhotel.gr

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.