Σύρος 4 Ημέρες Ακτοπλοϊκώς

  • Περιγραφή

Σύρος  
4 Ημέρες  Ακτοπλοϊκώς

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων μπορεί να μην είναι το νησί που θα σκεφτόσασταν για πολυήμερες διακοπές, βρίσκεται όμως πάντα ψηλά στη λίστα των εκλεκτικών weekenders όταν έρχεται η ώρα για την πρώτη «απόβαση» της σεζόν στο Αιγαίο. Αρχοντικά απλωμένη στα πόδια των δύο λόφων όπου δεσπόζουν η Ανάσταση των Ορθοδόξων και ο Σαν Τζώρτζης των Καθολικών, η Ερμούπολη θα κερδίσει εύκολα τους περιπάτους σας κάθε ώρα της μέρας με επίκεντρο το εμβληματικό δημαρχείο, το ιστορικό θέατρο Απόλλων και τα στέκια στα πεζοδρομημένα στενά πέριξ της πλατείας Μιαούλη και προορισμό την εφοπλιστική συνοικία Βαπόρια με τα απαστράπτοντα αρχοντικά (κάποια από τα οποία έχουν μετατραπεί σε ιδιαίτερους ξενώνες) από τη μια και τη βιομηχανική γειτονιά εποχής γύρω από το Νεώριο από την άλλη. Η Άνω Σύρα με τα ασβεστωμένα σοκάκια, το μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη και τη μητρόπολη των Καθολικών προσφέρεται για τον πρώτο περίπατο εκτός κέντρου (πάντα όμως με μοναδική θέα στο λιμάνι), μια περιήγηση που επιβάλλεται να κλείσει χαλαρά στις ταβέρνες του Σαν Μιχάλη με το ηλιοβασίλεμα. Κρυμμένο χαρτί που αξίζει αυτοκινητάδα: οι εξοχικές επαύλεις στις πλαγιές του Πισκοπιού, στην Παρακοπή, τη Χρούσσα και, φυσικά, στην Ντελαγκράτσια-Ποσειδωνία. Σε επίπεδο διαμονής η Σύρος διαθέτει λύσεις για όλα τα βαλάντια αλλά κυρίως υποδομές μικρής κλίμακας, από ατμοσφαιρικούς ξενώνες στα Βαπόρια μέχρι ενοικιαζόμενα και ξενοδοχεία στον κοσμικό Γαλησσά και στα οικογενειακά θέρετρα Κίνι και Φοίνικας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα: Πειραιάς-Σύρος
Συγκέντρωση στο σχολείο και μεταφορά στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το νησί της Σύρου. Μετά από ένα ταξίδι 3,5 ωρών φθάνουμε στη πανέμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ξεκούραση. Το απόγευμα θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, την ¨Αρχόντισσα των Κυκλάδων¨ όπως την αποκαλούν. Περιπλανώμενοι στα γραφικά σοκάκια της θα θαυμάσουμε τα πολλά μαρμάρινα νεοκλασικά, τα οποία της έδωσαν και το χαρακτηριστικό τίτλο ¨Μαρμάρινη Πόλη¨. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Ερμούπολη
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου, τη συνοικία Βαπόρια με τα νεοκλασικά μέγαρα, τη μικρή Βενετία και το μνημείο του ¨Αταφου Αγωνιστή¨.   Επίσκεψη στο θέατρο-όπερα και στο Θεατρικό Μουσείο, το Πνευματικό Κέντρο και το μουσείο με τα αντίγραφα Κυκλαδικής Τέχνης. Θα δούμε ακόμη το Αρχαιολογικό Μουσείο, το 1ο Γυμνάσιο της Νέας Ελλάδας, το μοναδικό Δημαρχείο στη μαρμάρινη πλατεία Μιαούλη & τέλος μέσα από την αγορά θα φθάσουμε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, προκειμένου να θαυμάσουμε την ομώνυμη αυθεντική εικόνα του EL GRECO. Μην ξεχάσετε να επισπευτείτε το μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη!! Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3 Ημέρα: Γύρος Νησιού Άνω Σύρος
Μετά το πρόγευμα θα μεταβούμε στον ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ. Εδώ θα επισκεφθούμε τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Γεωργίου, το Μοναστήρι των Καπουτσίνων, το Μοναστήρι των Ιησουιτών, την Πιάτσα, τα Λαογραφικά Μουσεία & μέσα από τα στεγάδια και τα στενά δρομάκια θα φθάσουμε στο ¨Κάτω Τέρμα¨, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για να ξεκινήσουμε το Γύρο του Νησιού. Στη διαδρομή θα επισκευτούμε το μουσείο τεχνολογίας .Θα δούμε όλο το νότιο τμήμα της Σύρου, περνώντας από τα χωριά με τις θαυμάσιες παραλίες Βάρη, Μέγα Γιαλό, Ποσειδωνία ή Ντελαγράτσια, Φοίνικα, Γαλησσά και Κίνι. Στάση για φαγητό σε παραλιακή ταβέρνα, σε ένα από τα χωριά. το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Ερμούπολη-Πειραιάς
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια ακόμη βόλτα στην πόλη και για τα τελευταία ψώνια στην αγορά της. Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε βεβαίως στα ψώνια να συμπεριλάβουμε τα περίφημα συριανά λουκούμια και τις χαλβαδόπιτες, χαρακτηριστικά τοπικά εδέσματα. Νωρίς το μεσημέρι, επιβιβαζόμαστε στο πλοίο. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά & μεταφορά στο σχολείο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ :

HERMES HOTEL 3* www.hermes-syros.com
DIOGENIS 4* www.diogenishotel.com/gr
FAROS RESORT 4* www.faros-hotel.com

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.