ΣΠΑΡΤΗ 3 ΗΜΕΡΕΣ

  • Περιγραφή

Μυστρά – Μονεμβασιά – Ναύπλιο - Μυκήνες

3 ΗΜΕΡΕΣ

1η Ημέρα Αθήνα - Ισθμός Κορίνθου - Μυστρά - Σπάρτη
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο χώρο του σχολείου και αναχώρηση για την Σπάρτη. Πρώτη μας στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για πρωινό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μυστρά. Την πόλη φάντασμα που υπήρξε πρωτεύουσα του Βυζαντινού, τουρκικού και Βενετσιάνικου Μοριά, ο Μυστράς είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα βυζαντινής πόλης του 14ου και 15ου αιώνα. Εκεί θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό Μουσείο όπου στεγάζεται μέσα στην μητρόπολη του Αγίου Δημητρίου και το Φραγκικό κάστρο στην κορυφή του υψώματος με έναν εξωτερικό και έναν εσωτερικό περίβολο. Αφού γευματίσουμε θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Σπάρτης. Άφιξη στo ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Σπάρτη – Μονεμβασία Γύθειο
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Μονεμβάσια. Αφού περάσουμε τη γέφυρα με τις δώδεκα καμάρες που ενώνει τον βράχο της Μονεμβασιάς με την Πελοπόννησο θα φτάσουμε στην είσοδο της σιωπηλής πολιτείας. Θα επισκεφθούμε την λιθόστρωτη παλιά πόλη με τις 40 εκκλησίες, το πελώριο διπλό τείχος, τα σπίτια με τους εξώστες και το τζαμί που έχει μετατραπεί σε Μουσείο. Ένας δρόμος θα μας οδηγήσει στο κάστρο που υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Σοφίας που έκτισε ο Ανδρόνικος Β’ στα σχέδια της βασιλικής του Δαφνιού. Στη συνέχεια στα καλντερίμια του κάστρου θα γευματίσουμε απολαμβάνοντας τις γευστικότατες σπεσιαλιτέ της περιοχής. Φεύγοντας από την Μονεμβάσιας θα κάνουμε μία στάση στην πόλη του Γυθείου για να απολαύσουμε τη βόλτα μας στο γραφικότατο λιμάνι του με τα παραδοσιακά μανιάτικα χρώματα. Στο νησάκι Κρανάη θα επισκεφθούμε το Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης το οποίο στεγάζεται στην μανιάτικη πυργοκατοικία της οικογένειας Τζαννετάκη καθώς και το παρεκκλήσι του Αγίου Πέτρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Σπάρτη – Ναύπλιο Μυκήνες Αθήνα
Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για μία βόλτα στην πόλη της Σπάρτης. Θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης όπου υπάρχουν συλλογές αρχαιοτήτων της αρχαϊκής περιόδου με γλυπτά, ειδώλια από χαλκό, από μόλυβδο και κεραμική. Επίσης θα θαυμάσουμε τις αναθηματικές στήλες αφιερωμένες στην Αρτέμιδα Ορθία και τον κορμό από ανδρικό σώμα που αποδίδεται στον Λεωνίδα. Ξεκινώντας για την επιστροφή μας στην Αθήνα θα κάνουμε μία στάση στο Ναύπλιο όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας στην προκυμαία με θέα το Μπούρτζι να ξεπροβάλλει σαν γεννημένο από την θάλασσα και έχοντας το Παλαμήδι να στέκει προστατευτικά επάνω από την Πόλη. Φεύγοντας από το Ναύπλιο θα επισκεφθούμε τις Μυκήνες έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Αφήνουμε τις Μυκήνες παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα. Άφιξη στο χώρο του σχολείου αργά το απόγευμα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.