ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 3 Ημέρες Οδικώς

  • Περιγραφή

1ηΗμέρα:Αθήνα-Καρπενήσι

Νωρίς το πρωί συγκέντρωση στο σχολείο . Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για Καρπενήσι με ενδιάμεση στάση στη Λαμία. Στο δρόμο για το Καρπενήσι θα περάσουμε από την όμορφη κωμόπολη της Μακρακόμης (προαιρετική στάση για καφέ στην όμορφη πλατεία της), θα διασχίσουμε το χωριό του Αγ.Γεωργίου και το τούνελ του Τυμφρηστου.  Ακολουθεί επίσκεψη στην πόλη του Καρπενησίου, όπου και θα γευματίσουμε και ακολουθεί επίσκεψη στο Κεφαλόβρυσο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Το βράδυ δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση .

2ηΗμέρα:Ρούμελη-ΠαναγίαΠρουσού-ΜικρόκαιΜεγάλοχωριό

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο ονομαστά μοναστήρια της Ρούμελης, την Παναγία του Προυσού, όπου φυλάγεται η εικόνα της Παναγίας που προέρχεται από την Προύσα της Μικράς Ασίας.  Θα συνεχίσουμε τη  διαδρομή μας σε δύο από τα ωραιότερα χωριά του Καρπενησίου, το μικρό και το μεγάλο χωριό, όπου και θα γευματίσουμε. Περίπου 4χλμ., στα νοτιοδυτικά του Καρπενησίου αξίζει να επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Γοργιανάδες, σε μια ωραία τοποθεσία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Το βράδυ δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση .

3ηΗμέρα:Καρπενήσι-Αθήνα

Μετά το πρόγευμα  αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό . 7 χιλιόμετρα μετά την Υπάτη θα επισκεφθούμε το ανδρικό μοναστήρι του Όσιου Αγάθωνα για να θαυμάσουμε τον καθολικό αυτό ναό καθώς και τα δύο παρεκκλήσια. Αργά το απόγευμα άφιξη στο χώρο του σχολείου.             

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.