Loading…

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ – ΚΑΠΡΙ ΡΩΜΗ

6 ΗΜΕΡΕΣ

Μόνο από 645€

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

4 ΗΜΕΡΕΣ

Μόνο από 475€

ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

6 ΗΜΕΡΕΣ

Μόνο από 575€

  • 0
  • 1
  • 2

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ- ΜΟΣΧΑ 8 ημέρες

  • Περιγραφή

8 ημέρες /7 νύχτες
 Αναχ. 24 , 25 Απριλίου ’19

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ - AΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αγ. Πετρούπολη μέσω Μόσχας. Άφιξη , επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: AΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση πόλης /Φρούριο Πέτρου & Παύλου)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί ξενάγηση στην αυτοκρατορική πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσετε την 300ετή ιστορία της αλλά και άγνωστες πτυχές της ρωσικής ιστορίας. Επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας του Καζάν, τον Ναό του Πολεμικού Ναυτικού (την εκκλησία Αγίου Νικολάου και των Θεοφανίων, το πιο αγαπητό αρχιτεκτονικό μνημείο της πόλης του 19ου αιώνα) και τον Ναό της Ανάστασης, που χτίστηκε στον τόπο του θανάσιμου τραυματισμού (1881) του αυτοκράτορα Αλέξανδρου Β΄. Θα περάσουμε από την κεντρική οδό της πόλης, τη Λεωφόρο Νιέφσκι, γνωστή για τα θαυμαστά παλάτια των Γιουσούποφ, Στρόγκανοφ, Άνιτσκοφ και θα δούμε τα μέρη που έζησαν ο Πούσκιν και ο Ντοστογιέφσκι. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Φρούριο του Πέτρου και Παύλου, που δεσπόζει στο νησάκι Ζαγιάτσι αποτελώντας μνημείο οχυρωματικής αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα. Το πιο σημαντικό οικοδόμημα σε ολόκληρη την έκταση του φρουρίου είναι ο Ναός Πέτρου και Παύλου, στον οποίο βρίσκονται οι σαρκοφάγοι που περιέχουν τα λείψανα των περισσότερων Ρώσων τσάρων, με πρώτο που έχει ταφεί σ’ αυτόν τον Μεγάλο Πέτρο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα μάθουμε για την τύχη των Ρώσων αυτοκρατόρων, για τα αινίγματα και τα μυστηριώδη γεγονότα που συνδέονται με την τσαρική οικογένεια, για τον μυστηριώδη θάνατο του Αλεξάνδρου Α΄ και θα κατανοήσουμε γιατί οι τάφοι του Αλεξάνδρου Β΄ και της συζύγου του διαφέρουν τόσο από τους υπόλοιπους. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ( Ξενάγηση στο Ερμιτάζ )
Πρωινό. Αναχώρηση για ξενάγηση σ’ ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία του κόσμου: το Ερμιτάζ. Βάση του μουσειακού συγκροτήματος αποτελούν πέντε ιστορικά μέγαρα: τα Χειμερινά Ανάκτορα, επίσημη κατοικία των Ρώσων τσάρων, το Μάλι (Μικρό) Ερμιτάζ, το Στάρι (Παλιό) Ερμιτάζ, το Νόβι (Νέο) Ερμιτάζ και το θέατρο του Ερμιτάζ, γνωστό ως «Κρατικό Ερμιτάζ». Η λαμπρή και μεγαλοπρεπής όψη των αιθουσών έκθεσης, που είναι διακοσμημένες με μαλαχίτη, αχάτη, μάρμαρο, αποτελεί ένα συγκλονιστικό φόντο για τα εκθέματα, που φθάνουν στον μυθικό αριθμό των 3 εκατομμυρίων, αρχίζοντας από τη Λίθινη εποχή και φθάνοντας ως τον αιώνα μας. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν αρχαιολογικά ευρήματα, πίνακες όλων των μεγάλων ζωγράφων, γκραβούρες, γλυπτά, ταπισερί, χαλιά, αντικείμενα τέχνης, έπιπλα, αντίκες και κοσμήματα. Για να δει κάποιος όλες τις αίθουσες της έκθεσης, είναι απαραίτητο να βαδίσει περίπου 20 χλμ. Στη συνέχεια, επίσκεψη στον Ναό του Αγίου Ισαάκ με τις μονολιθικές γρανιτένιες κολόνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – (ΠΕΤΕΡΧΟΦ )
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πόλη Πετροντβόρετς (Πέτερχοφ), θερινή κατοικία των Ρώσων τσάρων. Ένα στολίδι της ρωσικής αρχιτεκτονικής, μια πόλη γεμάτη παλάτια, πάρκα και σιντριβάνια, την οποία οικοδόμησε ο Μέγας Πέτρος σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας με τη Σουηδία στον Βόρειο Πόλεμο και συναγωνιζόταν σε ομορφιά και πολυτέλεια τις Βερσαλλίες. Κέντρο του συγκροτήματος είναι το μεγάλο παλάτι με το εξαίσιο εσωτερικό του, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και αναστηλώθηκε με βάση φωτογραφίες και περιγραφές του παλαιού. Από το μεγάλο παλάτι τρία τεράστια σιντριβάνια οδηγούν στον κάτω κήπο, ένα αληθινό έργο τέχνης με 173 ξεχωριστά σιντριβάνια διαφορετικά το ένα από το άλλο. Επίσκεψη και ξενάγηση στις αίθουσες του Μεγάλου Ανακτόρου και του Κάτω Πάρκου. Επιστροφή στην Αγία Πετρούπολη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΣΧΑ (Ξενάγηση πόλης- Γκουμ πολυκατάστημα – αγορά Άρμπατ )
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης για τη πτήση μας στη μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Ρωσίας τη Μόσχα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το γύρο της πόλης. Στην πανοραμική μας ξενάγηση αποκαλύπτονται οι ομορφιές της πόλης: το Πανεπιστήμιο, το Θέατρο Μπολσόι, οι όχθες του ποταμού Μόσχοβα, οι ναοί και τα μοναστήρια της, τα υπέροχα αρχιτεκτονικά της μνημεία, οι πλατείες, τα πάρκα και οι λεωφόροι της πρωτεύουσας αυτής της αχανούς χώρας. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας με την επίσκεψη στην Κόκκινη Πλατεία, την τέταρτη σε μέγεθος πλατεία στον κόσμο, την οποία περιστοιχίζουν οι καθεδρικοί ναοί του Αγίου Βασιλείου και της Παναγίας του Καζάν, το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο, το Κρεμλίνο (έδρα των Μεγάλων Δουκών των Τσάρων πριν από το 1712 και σήμερα του Προέδρου της Ρωσίας), το Μαυσωλείο του Λένιν, καθώς και το εμπορικό πολυκατάστημα ΓΚΟΥΜ το οποίο κατασκευάστηκε τον 19ο αι. και αποτελεί ένα κομψοτέχνημα και ένα από τα παλαιότερα καταστήματα της Μόσχας. Χρόνος ελεύθερος στο πολυκατάστημα Γκουμ. Ακολούθως, επίσκεψη στην οδό Αρμπάτ, μία από τις πιο γνωστές οδούς της Μόσχας, διαιωνισμένη στα τραγούδια και στην ποίηση. Εδώ ο επισκέπτης μεταφέρεται στη Μόσχα του 17ου και 18ου αιώνα καθώς η περιοχή είναι γεμάτη νεοκλασικά κτήρια της εποχής. Αμέσως μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΜΟΣΧΑ : Ξενάγηση στο Κρεμλίνο - Καθεδρικός Ναός – Mουσείο Όπλων - Μετρό
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στον κόσμο των τσάρων. Μετάβαση στο Κρεμλίνο, το ιστορικό οχυρωμένο συγκρότημα διοικητικών κτιρίων που βρίσκεται στην καρδιά της Μόσχας και συμπληρώνει το σύμπλεγμα των πασίγνωστων αξιοθέατων όπως ο Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, την Κόκκινη Πλατεία και τον κήπο του Αλέξανδρου. Το Κρεμλίνο περιλαμβάνει τέσσερα παλάτια, τέσσερις καθεδρικούς και είκοσι πύργους που ενισχύουν το τείχος του. Ιστορικά, εδώ άρχιζε και τελείωνε η ζωή των τσάρων με τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου βαπτίζονταν, τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου γινόταν η στέψη τους και τον Ναό του Αρχαγγέλου όπου γινόταν η ταφή τους. Ακολούθως επίσκεψη σε έναν από τους καθεδρικούς ναούς του Κρεμλίνου και το Μουσείο τον Όπλων (Ορουζέναγια Παλάτα). Στη συνέχεια, επίσκεψη στο μετρό της Μόσχας, ένα πραγματικό αριστούργημα, ένα μεγάλο μουσείο, που εξυπηρετεί καθημερινά 8,6 εκ. ανθρώπους. Το μετρό λειτούργησε για πρώτη φορά το 1932 και στη μοναδική του διακόσμηση συνέβαλαν διάσημοι Ρώσοι καλλιτέχνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
 
7η μέρα: ΜΟΣΧΑ : Μουσείο Κοσμοναυτών – Πάρκο διαστήματος και διασκέδασης (VDNKh)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφθούμε το Μουσείο των Κοσμοναυτών. Το μουσείο χτίστηκε το 1964 για να εκθέσει όλα τα επιτεύγματα των Ρώσων στην αστροναυτική. Εκτός από διαστημόπλοια και δορυφόρους, το Μουσείο στεγάζει και την στολή του θρυλικού Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου ανθρώπου που ταξίδεψε για πρώτη φορά στο διάστημα . Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στο πάρκο του διαστήματος και διασκέδασης . Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση

8η ημέρα : ΜΟΣΧΑ (Μουσείο πολέμου) – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο . Επίσκεψη στο Μουσείο Πολέμου. Στις 9 Μαΐου Η Μόσχα γιορτάζει τη μεγάλη νίκη των στρατευμάτων της τότε Σοβιετικής Ένωσης ενάντια στη ναζιστική Γερμανία. Η πρώην Σοβιετική Ένωση είναι η χώρα που θρήνησε τους περισσότερους νεκρούς στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Γύρω στα 27 εκατομμύρια στρατιώτες και πολίτες σκοτώθηκαν ή πέθαναν από τις κακουχίες και την πείνα στα πολεμικά μέτωπα και τις πολιορκίες την περίοδο 1941-1945. Θέλοντας να τιμήσει τον Αγώνα και τον ηρωισμό όλων αυτών των ανθρώπων εναντίον του ναζισμού, η Ρωσία εγκαινίασε το 1995 το μεγαλόπρεπο Μουσείο του Πολέμου στο Πάρκο της Νίκης που βρίσκεται στο λόφο Ποκλόναγια στη Μόσχα. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα .

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο : 995 €
Tιμή σε μονόκλινο 1295 €
Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος καυσίμων , βίζα & ασφάλεια Ρωσίας : 300 €

Περιλαμβάνει
    • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης απ’ ευθείας πτήσεις Αθήνα – Μόσχα – Αγία Πετρούπολη –Μόσχα Αθήνα με την Aeroflot .
    • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο τοπικό πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα .
    • Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* superior .  Hotel Hilton Garden inn Moscow Krasnoselskaya στη Μόσχα & Original Sokos hotel Olympia Garden στην Αγία Πετρούπολη).
    • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία .
    • Δείπνο σε μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία.
    • Αρχηγός – συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
    • Τοπικοί ελληνόφωνοι ξεναγοί καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής
    • Είσοδος στο Κρεμλίνο (με 3 καθεδρικούς)
    • Είσοδος στο Μουσείο όπλων ή θησαυροφυλάκιο
    • Είσοδος στο Μουσείο Κοσμοναυτών
    • Είσοδος στο Πάρκο διαστήματος (VDNKh)
    • Είσοδος στο Φρούριο Πέτρου & Παύλου
    • Είσοδος στο Μουσείο του Ερμιτάζ
    • Είσοδος στο Παλάτι και στους κήπους του Πέτερχοφ
    • Είσοδος στο Μουσείο πολέμου ή στο Μουσείο Μποροντινό
    • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης .

Δεν περιλαμβάνει
    • Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο & ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
    • Φόρους αεροδρομίων & επίναυλο καυσίμων, βίζα & ασφάλεια Ρωσίας
 
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ:
    • Το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ, υπογεγραμμένο.
    • 1 έγχρωμη, πρόσφατη φωτογραφία, διαστάσεων 3,5 x 4,5 (σε λευκό φόντο, τραβηγμένη από τους ώμους και πάνω, χωρίς γυαλιά και χωρίς καπέλο ).
    • Επάγγελμα, Διεύθυνση & τηλέφωνο .
    • Διεύθυνση & τηλέφωνο κατοικίας .
    • Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να τα προσκομίσετε τουλάχιστον 20 εργάσιμες ημέρες πριν από την αναχώρηση της εκδρομής.

Σημείωση : Σε περίπτωση που το Μουσείο Μποροντινό τελειώσει την ανακαίνιση του μέχρι την άφιξη σας στη Μόσχα, θα αντικατασταθεί από την επίσκεψη στο Μουσείο Πολέμου που έχουμε περιγράψει τη τελευταία ημέρα της εκδρομής .

Ώρες πτήσεων AEROFLOT
24.04 ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ 13.30 – 17.20 & ΜΟΣΧΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 19.45 - 21.10
28.04 ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΟΣΧΑ 12.05 - 13.25
01.05 ΜΟΣΧΑ – ΑΘΗΝΑ 18.40 – 22.40

25.04 ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ 13.30 – 17.20 & ΜΟΣΧΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 19.45 - 21.10
29.04 ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΟΣΧΑ 12.05 - 13.25
02.05 ΜΟΣΧΑ – ΑΘΗΝΑ 18.40 – 22.40

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

Είσοδος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

fb iconLog in with Facebook