ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ CENTRAL 5ΗΜΕΡΟ 30/12 - 03/1 2018

 • Περιγραφή

Πρωτοχρονιά στη Σικελία

Παλέρμο - Ταορμίνα - Μονρεάλε - Ακράγαντας - Συρακούσες – Κατάνια
30/12 - 03/1 2018, 5ΗΜΕΡΟ
Με απ’ ευθείας ναυλωμένες πτήσεις της Aegean

1η μέρα: Αθήνα - Κατάνια - Ταορμίνα – Παλέρμο
Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στο αεροδρόμιο της Κατάνια. Αμέσως μετά, κατευθυνόμαστε προς την Ταορμίνα, που στους αρχαίους χρόνους είχε την ονομασία Ταυρομένιον, την πόλη που αποκαλείται επίσης και μπαλκόνι της Σικελίας, με τη μοναδική θέα που προσφέρει καθώς και με τα γραφικά της σοκάκια, τα μαγαζιά και τις πλατείες της. Θα επισκεφτούμε το Αρχαίο Θέατρο, και ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για μια περιήγηση στην πόλη. Στη συνέχεια, μέσω του παραλιακού δρόμου, κατευθυνόμαστε προς το Παλέρμο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μονρεάλε (ξενάγηση) - Παλέρμο
Πρωινό και περιήγηση στη πρωτεύουσα και τη πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Θα ξεκινήσουμε με το εντυπωσιακά εξωτερικά Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Βασιλέων, όπου ξεπροβάλλει μοναδικά ανάμεσα στα στενά δρομάκια, ένα περίτεχνο κτίριο με πολλά σκαλίσματα και στριφογυριστούς πύργους. Στη κεντρική πλατεία ξεχωρίζει το νεοκλασικό θέατρο Politeama Garibaldi με πολύ εντυπωσιακή είσοδο, ενώ η πλατεία της Πραιτόριας με πληθώρα από «γυμνά» αγάλματα γύρω από το «σιντριβάνι της ντροπής» όπως αποκαλείται. Επόμενα φημισμένα αξιοθέατα του Παλέρμο αποτελούν το Παλάτσο dei Normanni διακοσμημένο με θαυμάσια βυζαντινά μωσαϊκά και ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης το θέατρο Μασσιμο, καθώς και η γνωστότερη εκκλησία του Παλέρμο Martorana, ένα γοητευτικό «μείγμα» διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών. Τέλος, μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα θα συναντήσουμε το Μονρεάλε, για να θαυμάσουμε το Καθεδρικό Ναό, έργο των Νορμανδών κατακτητών του 12ου αιώνα με τα αριστουργηματικά επίχρυσα μωσαϊκά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

3η μέρα: Παλέρμο - Ακράγαντας (ξενάγηση) – Κατάνια
Πρωινό και αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στην πόλη του Ακράγαντος, όπου και η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.Χ. από αποίκους της Γέλας, που την ονόμασαν Ακράγαντα, όπως τον ομώνυμο ποταμό. Ο Ακράγας αναπτύχθηκε ταχύτατα κι έγινε μια από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της "Μεγάλης Ελλάδας". Εδώ θα επισκεφθούμε τον ναό του Διός, τον ναό του Ηρακλέους, τον ναό της Ήρας Λακινίας και βέβαια τον μοναδικό ναό των Διόσκουρων, αντίγραφο του Παρθενώνος, που σώζεται σχεδόν ακέραιος. Αφού ολοκληρώσουμε αυτή την υπέροχη περιήγηση, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την όμορφη Κατάνια. Τακτοποίηση στα δωμάτια & διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κατάνια - Συρακούσες (ξενάγηση)
Πρωινό και περιήγηση στην πόλη των Συρακουσών και στα μοναδικά μνημεία της, καθώς θεωρείται μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας και από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές αποικίες. Εδώ, θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία & του Απόλλωνα. Εν συνεχεία, θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων, θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος Β’, μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23 μέτρων, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίο αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου καταδικάστηκαν σε καταναστικά έργα πάνω από 10.000 Αθηναίοι μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διαν/ση στη Κατάνια.

5η μέρα: Κατάνια  – Αθήνα
Πρωινό και γνωριμία με τη πόλη της Κατάνια, η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, χάρη στην αποκατεστημένη, σε μεγάλο βαθμό, μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, το οποίο, αν και λέγεται ελληνικό, στην πραγματικότητα, είναι ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το κάστρο του «Ουρσίνο», το οποίο υπήρξε ο χώρος κατοικίας του Φρειδερίκου, καθώς και όλων των διαδόχων του. Το θέατρο «Μάσσιμο Μπελίνι» είναι η φημισμένη όπερα της Κατάνια, αφιερωμένη στο συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Μετά, θα βρεθούμε στη κεντρική πλατεία της πόλης, την πολυφημισμένη «Πιάτσα ντελ Ντουόμο», η οποία στην ανατολική της πλευρά έχει τον καθεδρικό ναό της πόλης, ενώ στη δεξιά πλευρά, βρίσκεται το Δημαρχείο. Στο σιντριβάνι που υπάρχει στην πλατεία, πολύς κόσμος πετάει νομίσματα και κάνει ευχές, όπως στη ξακουσμένη «Φοντάνα ντι Τρέβι» της Ρώμης. Αποχαιρετισμός στη πόλη της Κατάνια, πριν τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής με απευθείας ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
 • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Δύο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο ASTORIA PALACE PALERMO  www.ghshotels.it/ 4* στο Παλέρμο
 • Δυο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο PRESIDENT PARK HOTEL CATANIA 4* www.presidentparkhotel.com στη Κατάνια
 • Πρωινό καθημερινά
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται.
 • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμου, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και γενικά όπου απαιτείται.
 • Δημοτικοί φόροι πόλεων (περίπου 2 €) ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία την ημέρα ανά άτομο
 • Checkpoint 20 € το άτομο
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η σειρά του προγράμματος δύναται να τροποποιηθεί εάν κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη εκτέλεσή του, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.

ΗΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙA

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

5 ΗΜΕΡΕΣ
30/12/2017

Astoria Palace 4* Palermo
President Park 4* Catania

Πρωινό

475 €

130 €

165 €

Πτήσεις:
30/12/17 A3 4080 ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ 07.00 - 08.35
03/01/18 A3 4081 ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ 19.30 - 22.00 

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.