ΣΙΚΕΛΙΑΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ CEFALU!

 • Περιγραφή

5 ήμερες 29/03 – 02/04/2018
Κεφαλού - Παλέρμο – Μονρεάλε - Ακράγαντας - Συρακούσες - Κατάνια
 
1η μέρα: Αθήνα- Κατάνια, Ταορμίνα – Κεφαλού
Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στο αεροδρόμιο της Κατάνια. Αμέσως μετά, κατευθυνόμαστε προς την Ταορμίνα, το αρχαίον «Ταυρομένιον», την πόλη που αποκαλείται «μπαλκόνι της Σικελίας» με τη μοναδική θέα που προσφέρει και τα γραφικά της σοκάκια, τα μαγαζιά και τις πλατείες της. Επισκεπτόμαστε το Αρχαίο Θέατρο και στη συνέχεια, υπάρχει ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για μια περιήγηση στην πόλη. Αναχώρηση για την  γραφικότατη Κεφαλού, όπου θα επισκεφθούμε τη  γραφική «Πιάτσα
Ντουόμο» και τον νορμανδικό Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά, όπου η Δύση συναντά την Ανατολή στην τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική. Τέλος, δείπνο και διανυκτέρευση.  

2η μέρα: Παλέρμο – Μονρεάλε   Πρωινό και αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, πάνω στον οποίο δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός του Μονρεάλε (6.000 τ.μ.) με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης και η επιβλητική σαρκοφάγος του Φρειδερίκου Β ', γιου του περιβόητου Μπαρμπαρόσα, που πέθανε το 1250, η οποία είναι από πορφυρίτη, δηλαδή είναι βαμμένη με αυτοκρατορική πορφύρα. Μετά, αναχώρηση για Παλέρμο  και στην συνέχεια, ξενάγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε με τον εντυπωσιακό εξωτερικά Καθεδρικό ναό, με τους τάφους των Βασιλέων, ο οποίος  ξεπροβάλλει μοναδικά ανάμεσα στα στενά δρομάκια, ένα περίτεχνο κτίριο με πολλά σκαλίσματα και στριφογυριστούς πύργους. Στη κεντρική πλατεία, ξεχωρίζει το νεοκλασικό θέατρο «Politeama Γκαριμπάλντι» με την  εντυπωσιακή του είσοδο, ενώ η πλατεία της Πραιτόρια με το πλήθος από «γυμνά» αγάλματα γύρω από το «σιντριβάνι της ντροπής», όπως αποκαλείται. Μερικά από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα του Παλέρμο αποτελούν το Παλάτι των Νορμανδών, διακοσμημένο με θαυμάσια βυζαντινά μωσαϊκά και ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης το θέατρο «Μάσσιμο», καθώς και η φημισμένη εκκλησία του Παλέρμο «Μαρτοράνα», ένα γοητευτικό «μείγμα» διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Κεφαλού, δείπνο και διανυκτέρευση . Προαιρετικά σας προτείνουμε  να παρακολουθήσετε την μεταφορά του επιταφίου στη Cefalu.

3η μέρα : Ακράγαντας Πρωινό και κατευθυνόμαστε στην πόλη του Ακράγαντα, όπου βρίσκεται η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.Χ. από αποίκους της Γέλας, που την ονόμασαν Ακράγαντα, από τον ομώνυμο ποταμό. Ο Ακράγαντας αναπτύχθηκε ταχύτατα κι έγινε μια από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της "Μεγάλης Ελλάδας". Εδώ, θα επισκεφθούμε τον ναό του Διός, τον ναό του Ηρακλέους, τον ναό της Ήρας Λακινίας και βέβαια τον μοναδικό ναό των Διόσκουρων, ακριβές αντίγραφο του Παρθενώνος, που σώζεται σχεδόν ακέραιος. Αφού ολοκληρώσουμε αυτή την υπέροχη περιήγηση, επιβίβαση στο πούλμαν μας και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Κεφαλού . Δείπνο και διανυκτέρευση. Προαιρετικά σας προτείνουμε παρακολούθηση σε καθολικό ναό της  Αναστάσιμης λειτουργίας.

4η μέρα : Συρακούσες   Προαιρετική εκδρομή   Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη των Συρακουσών και στα μοναδικά μνημεία της, καθώς θεωρείται η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές αποικίες. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία & του Απόλλωνα. Εν συνεχεία, επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος Β’ μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23 μέτρων, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίο αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου καταδικάστηκαν σε καταναγκαστικά έργα,  πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση .

5η μέρα : Κατάνια – Αθήνα
Πρωινό και γνωριμία με τη πόλη της Κατάνια, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, χάρη στην αποκατεστημένη, σε μεγάλο βαθμό, μπαρόκ αρχιτεκτονική του. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό είναι, στην πραγματικότητα, ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το κάστρο του «Ουρσίνο» που ήταν η κατοικία του Φρειδερίκου αλλά και όλων των διαδόχων του. Το θέατρο Μάσσμο Μπελίνι είναι η φημισμένη όπερα της Κατάνια αφιερωμένη στο συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Στη συνέχεια, θα βρεθούμε στη κεντρική πλατεία της πόλης «Πιάτσα ντελ Ντουόμο», που στην ανατολική της πλευρά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός της πόλης, ενώ στη δεξιά της πλευρά, βρίσκεται το Δημαρχείο. Στο σιντριβάνι που υπάρχει στην πλατεία, πολύς κόσμος πετάει νομίσματα και κάνει ευχές, όπως στη φημισμένη «Φοντάνα ντι Τρέβι» της Ρώμης. Αποχαιρετισμός στη πόλη της Κατάνια πριν τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΑΤΑΝΙΑ- ΚΑΤΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ με ειδικά ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines
 • Τέσσερις  (4) διαν/σεις στην ΚΕΦΑΛΟΥ   στο ξενοδοχείο  TOURIST CEFALU  www.touristhotel.it    με πρωινό   & δείπνο καθημερινά
 • Μεταφορές από / προς τα αεροδρόμια, εκδρομή Ταορμίνα, Κατάνια
 • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις με πολυτελές πούλμαν ως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας
 • Κόστος αποσκευής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φόροι αεροδρομίων

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • check points  15€
 • Προαιρετική εκδρομή Συρακούσες 45€  
 • Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, παλάτια, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Δημοτικός φόρος πόλεων ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία την ημέρα ανά άτομο
 • Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΑΣΧΑ

Οι σπουδαιότερες ημέρες εορτασμού του καθολικού Πάσχα είναι το λεγόμενο Triduo Pasquale (το μεσοδιάστημα μεταξύ της λήξης της Σαρακοστής και της Κυριακής του Πάσχα, αποτελούμενο από τη Μεγάλη Πέμπτη (giovedì Santo), τη Μεγάλη Παρασκευή (venerdì Santo) και το Μεγάλο Σάββατο (sabato Santo) η Κυριακή του Πάσχα (Domenica di Pasqua) και η Δευτέρα του Πάσχα (Pasquetta, ή Lunedì dell’ Angelo)Τη μεγάλη Παρασκευή γίνεται η περιφοράτου επιταφίου (processione del Cristo Morto) σε πάμπολλες ιταλικές πόλεις, όπου στην κάθε μια έχει κι ένα ιδιαίτερο τοπικό χρώμα. Σε πολλές πόλεις γίνεται η περιφορά των Μυστηρίων (processione dei Misteri), δηλ. αγαλμάτων που αναπαριστούν διάφορες στιγμές του Θείου δράματος, όπως του προσευχόμενου Ιησού στον κήπο της Γεσθημανή (Cristo all’ orto), της πτώσης του Ιησού στην Οδό του Μαρτυρίου (la Caduta), της Σταύρωσης (il Crocifisso), της Παναγίας της τεθλιμμένης ( processione dell’ Addolorata) και άλλα...
Η περιφορά του αγάλματος της τεθλιμμένης Παναγίας γίνεται και μεμονωμένα το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, μέρα κατά την οποία γίνονται και οι πομπές των Μετανοούντων (Penitenti, ή Incappucciati), ο οποίοι φορούν έναν μακρύ χιτώνα (λευκό, βαθυκόκκινο, ή μαύρο) και κουκούλες που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο, αφήνοντας μόνο δύο μικρές οπές για τα μάτια. Κρατούν στα χέρια τους λαμπάδες και δαυλούς και συμμετέχουν επίσης και στην περιφορά των Μυστηρίων της Μεγάλης Παρασκευής, όπου μερικοί περπατούν ξυπόλητοι, κουβαλώντας το σταυρό του Μαρτυρίου και φορώντας αλυσίδες, ψάλλουν και προσεύχονται ψιθυριστά ο καθένας για κάποιο δικό του ζήτημα. Η κουκούλα προστατεύει την ανωνυμία τους.
Το μεγάλο Σάββατο σε πολλά μέρη γίνεται η περιφορά του Επιτάφιου Θρήνου (processione della Pietà), ενώ ακόμα και την Κυριακή του Πάσχα συνεχίζουν οι περιφορές, αυτή τη φορά εν μέσω χειροκροτημάτων κι επευφημιών, του Αναστημένου Ιησού ( processione del Cristo Risorto) και της μητέρας του, όχι πια τεθλιμμένης.
Και οι εορτασμοί δεν σταματούν εδώ, αφού υπολογίζονται σ’ όλη τη χώρα τρεις χιλιάδες περίπου παραδοσιακές γιορτές, λαϊκά πανηγύρια, ζωντανές αναπαραστάσεις, θρησκευτικές τελετές και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.                                                                   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων | Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα | Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ. SGL

ΠΑΙΔΙΚΟ 2-12

ΑΕΡ/ΚΗ

5

29/03

TOURIST HOTEL CEFALU www.touristhotel.it ALL ROOMS SIDE SEA VIEW& SEA VIEW

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

395 €

160 €

400 €

AEGEAN AIR LINES


ΠΤΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ
29/03 A3 4080 ATHCTA 07:00-07:35
02/04 A3 4081 CTAATH 18:30-21:00

TOURIST CEFALU HOTEL

 

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.

Είσοδος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

fb iconLog in with Facebook