Loading…

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ – ΚΑΠΡΙ ΡΩΜΗ

6 ΗΜΕΡΕΣ

Μόνο από 645€

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

4 ΗΜΕΡΕΣ

Μόνο από 475€

ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

6 ΗΜΕΡΕΣ

Μόνο από 575€

 • 0
 • 1
 • 2

ΣΙΚΕΛΙΑ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ 8ήμερη αεροπορική εκδρομή

 • Περιγραφή

8ήμερη αεροπορική εκδρομή
Αναχωρήσεις: 25/05 & 28/09/2018

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΡΙ - ΛΕΤΣΕ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Μπάρι. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το ΛΕΤΣΕ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΛΕΤΣΕ (περιήγηση πόλης) – ΤΑΡΑΝΤΑΣ - ΛΕΤΣΕ
Πρωινό και κατόπιν ακολουθεί περιήγηση της «Φλωρεντίας του Νότου», όπως καλείται η πόλη του Λέτσε, χάρη στην πλούσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Καθεδρικό του Λέτσε, αφιερωμένο στην Παναγία της Αναλήψεως. Θα θαυμάσουμε το ονομαστό «barrocco leccese», επηρεασμένο από την ισπανική τεχνοτροπία της τέχνης αυτής, που αναδεικνύεται θεαματικά από την τοπική ασβεστολιθική πέτρα «leccese», την κεντρική πλατεία με το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 1ου αιώνα μ.Χ, την στήλη-τμήμα της αρχαίας Αππίας Οδού που από την Ρώμη κατέληγε μέχρι το Μπρίντιζι, όπου επάνω έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του προστάτη της πόλης Σαντ Ορόνζο, την εκκλησιά Σάντα Κρότσε (Τιμίου Σταυρού) με την εκπληκτική πρόσοψη, το Θρόνο του Κυβερνήτη της πόλης, κατασκευασμένο από ασβεστόλιθο, απ’ όπου εκφώνιζε τους λόγους του, κ.α. Κατόπιν αναχώρηση για τον ΤΑΡΑΝΤΑ, αρχαία αποικία των Σπαρτιατών και η μοναδική τους στη «Μεγάλη Ελλάδα», όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ. Διανυκτέρευση.

3η μέρα ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΟΤΡΑΝΤΟ - ΛΕΤΣΕ
Πρωινό και αναχώρηση το πρωί από το ΛΕΤΣΕ για  τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, το ΜΑΡΤΑΝΟ, το ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ και το ΚΑΛΗΜΕΡΑ όπου θα ακούσουμε από τους κατοίκους να μιλάνε το Ελληνικό ιδίωμα με Ιταλικές επιρροές. Η συνέχεια θα μας βρει στο ΟΤΡΑΝΤΟ, αρχαία ελληνική πόλη με την ονομασία Υδρούς, όπου θα φτάσουμε μέχρι το ακρωτήρι, στο στενότερο τμήμα του καναλιού του, σημείο που οι θάλασσες της Αδριατικής και του Ιονίου συναντώνται. Κατόπιν θα θαυμάσουμε τον μεσαιωνικό Καθεδρικό Ναό με το εκπληκτικό μωσαϊκό που απεικονίζει το «δένδρο της ζωής», και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του και να φτάσει στον παράδεισο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΛΕΤΣΕ – ΚΑΤΑΝΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση, με ενδιάμεσες στάσεις, για την όμορφη Κατάνια. Από το Ρήγιο επιβίβαση σε πλοίο όπου θα διασχίσουμε τα θρυλικά στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης. Βρισκόμαστε πλέον στη Σικελία, στην Μεσσήνα, όπου θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην πόλη που πεισματικά διατηρείτε παρά τις καταστροφές πού έχει υποστεί στο πέρασμα των αιώνων, την γενέτειρα του Αντονέλο ντα Μεσσήνα, με το χαρακτηριστικό αστρονομικό ρολόι στο καμπαναριό του ανοικοδομημένου Ντουόμο. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Κατάνια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – (περιήγηση πόλης) – ΑΙΤΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ
Πρωινό και ακολουθεί η περιήγηση της πόλης. Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ χάρη στην αποκατεστημένη μπαρόκ αρχιτεκτονική της. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό είναι ουσιαστικά ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το κάστρο Ουρσίνο όπου υπήρξε ο χώρος κατοικίας του Φρειδερίκου αλλά και όλων των διαδόχων του. Το θέατρο Μάσιμο Μπελίνι που είναι η όπερα της Κατάνια αφιερωμένη στο συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στην κεντρική πλατεία της πόλης Πιάτσα ντελ Ντουόμο που στην ανατολική της πλευρά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός της πόλης, ενώ στη δεξιά βρίσκεται το Δημαρχείο. Κατόπιν αναχώρηση για το ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας που αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με την Παγκόσμια κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ. Πανοραμική θέα του ηφαιστείου θα έχετε και από την πόλη Ταορμίνα, το αρχαιοελληνικό  Ταυρομένιον, την πόλη που αποκαλείται και μπαλκόνι της Σικελίας με τη μοναδική θέα που προσφέρει και τα γραφικά της σοκάκια, τα μαγαζιά και τις πλατείες της. Επισκεπτόμαστε το Αρχαίο Θέατρο και ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για περιήγηση στην πόλη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα:  ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την σημαντικότατη πόλη του Αρχιμήδη, αποικία των Κορινθίων, τις Συρακούσες. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της Αθηνάς και του Απόλλωνα, την πηγή της Αρετούσας, τον βωμό του Ιέρωνα, την Ακρόπολη των Επιπολών, το σημαντικότερο ίσως μετά από αυτό της Επιδαύρου αρχαίο Ελληνικό θέατρο, κ.α. Χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για τον Ακράγαντα, κατά τον Πίνδαρο, την ομορφότερη πόλη των θνητών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα:  ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό και επίσκεψη στην καταπληκτική κοιλάδα των Ναών με τους επτά αρχαίους Δωρικούς Ναούς. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα και πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Μετά από μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό, θα ξεναγηθούμε στο μεσαιωνικό αλλά και μπαρόκ σε πολλά σημεία του Παλέρμο. Η πιάτσα Πραιτόρια και το Πραιτοριανό Μέγαρο, η Νορμανδική Μητρόπολη και οι τάφοι των Βασιλέων, η Μαρτοράνα με τα βυζαντινά ψηφιδωτά, αλλά και το περίφημο Ντουόμο του Μονρεάλε, με τα περισσότερα ψηφιδωτά μετά την Αγία Σοφία θα αποτελέσουν το επίκεντρο της προσοχής μας. Χρόνος ελεύθερος.  Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Παλέρμο, πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

EARLY BOOKING

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

1 ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΦΟΡΟΙ

25/05 & 28/09

595€

645€

585€

200€

185€


*ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 21 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μπάρι & Παλέρμο-Αθήνα με VOLOTEA AIRLINES.
 • Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Οι διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχεία 4*
 • Αρχηγός – ξεναγός στο σύνολο της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 185€.
 • Checkpoint 25€ ανα άτομο (πληρωτέα τοπικά).
 • Εισιτήρια πλοίου Ρήγιο-Μεσσήνα-Ρήγιο.
 • Δημοτικοί φόροι πόλεων 2€ ανα άτομο/διανυκτέρευση.
 • Πάσης φύσης προσωπικά έξοδα.
 • Εισιτήρια σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα του προγράμματος.

ΩΡΑΡΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ:
25/05 AΘΗΝΑ-ΜΠΑΡΙ 16:40 - 17:15
 01/06 ΠΑΛΕΡΜΟ-ΑΘΗΝΑ 18:20 - 21:05

28/09 AΘΗΝΑ-ΜΠΑΡΙ 11:25 - 12:00
 05/10 ΠΑΛΕΡΜΟ-ΑΘΗΝΑ 18:20 - 21:05

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.