ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ RESORT

  • Περιγραφή

Κεφαλού - Παλέρμο - Μονρεάλε - Ακράγαντας - Συρακούσες - Κατάνια
 5ήμερο

1η μέρα: Αθήνα - Παλέρμο (ξενάγηση) – Κάμπο Φελίτσε (Παλέρμο)
Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στο αεροδρόμιο της Κατάνια. Αμέσως μετά, κατευθυνόμαστε προς την Ταορμίνα, το αρχαίον «Ταυρομένιον», την πόλη που αποκαλείται «μπαλκόνι της Σικελίας» με τη μοναδική θέα που προσφέρει και τα γραφικά της σοκάκια, τα μαγαζιά και τις πλατείες της. Επισκεπτόμαστε το Αρχαίο Θέατρο, και στη συνέχεια, υπάρχει ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για μια περιήγηση στην πόλη. Αναχώρηση για την  γραφικότατη Κεφαλού, όπου θα επισκεφθούμε τη  γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον νορμανδικό Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά, όπου η Δύση συναντά την Ανατολή στην τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική. Μεταφορά στο ξενοδοχέιο μας , δείπνο και διανυκτέρευση .

2η μέρα: Παλέρμο – Μονρεάλε – Κεφαλού
Πρωινό και αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, πάνω στον οποίο δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός του Μονρεάλε (6.000 τ.μ.) με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης, καθώς και η σαρκοφάγος του Φρειδερίκου Β ', γιου του περιβόητου Μπαρμπαρόσα, που πέθανε το 1250, η οποία είναι από πορφυρίτη, δηλαδή είναι βαμμένη με αυτοκρατορική πορφύρα . Στην συνέχεια, αναχώρηση για Παλέρμο και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε με τον εντυπωσιακό εξωτερικά Καθεδρικό ναό, με τους τάφους των Βασιλέων, που ξεπροβάλλει μοναδικά ανάμεσα στα στενά δρομάκια, ένα περίτεχνο κτίριο με πολλά σκαλίσματα και στριφογυριστούς πύργους. Στη κεντρική πλατεί, ξεχωρίζει το νεοκλασικό θέατρο «Politeama Γκαριμπάλντι»  με την εντυπωσιακή του είσοδο, ενώ η πλατεία της Πραιτόρια με το πλήθος «γυμνών» αγάλμάτων γύρω από το «σιντριβάνι της ντροπής» όπως αποκαλείται. Μερικά φημισμένα αξιοθέατα του Παλέρμο αποτελούν το Παλάτι των Νορμανδών, διακοσμημένο με θαυμάσια βυζαντινά μωσαϊκά; καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης το θέατρο «Μάσσιμο», καθώς και η φημισμένη εκκλησία του Παλέρμο «Μαρτοράνα», ένα γοητευτικό «μείγμα» διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση .

3η μέρα : Ακράγαντας (ξενάγηση) – Συρακούσες
Πρωινό και κατευθυνόμαστε στην πόλη του Ακράγαντα, όπου βρίσκεται η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.Χ. από αποίκους της Γέλας, που την ονόμασαν Ακράγαντα, από τον ομώνυμο ποταμό. Ο Ακράγαντας αναπτύχθηκε ταχύτατα κι έγινε μια από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της "Μεγάλης Ελλάδας". Εδώ θα επισκεφθούμε τον ναό του Διός, τον ναό του Ηρακλέους, τον ναό της Ήρας Λακινίας και βέβαια τον μοναδικό ναό των Διόσκουρων, ακριβέςαντίγραφο του Παρθενώνος, που σώζεται σχεδόν ακέραιος. Αφού ολοκληρώσουμε αυτή την υπέροχη περιήγηση, επιβίβαση στο πούλμαν μας και αναχώρηση για Συρακούσες, τη μητρόπολη του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού ολόκληρης της Δύσης. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

4η μέρα : Συρακούσες – Νότο
Πρωινό και περιήγηση στην πόλη των Συρακουσών και στα μοναδικά μνημεία της, καθώς είναι η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές αποικίες. Εδώ, θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία & του Απόλλωνα. Εν συνεχεία, επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων, θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος Β’ μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23 μέτρων, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίο αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου καταδικάστηκαν σε καταναγκαστικά έργα,  πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Στην συνέχεια συνεχίζουμε την  εκδρομή μας στη μπαρόκ πόλη Νότο, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Σικελίας με περίτεχνα κτίρια και η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς στον φοβερό σεισμό του 1693 και ξαναχτίστηκε από την αρχή και ταυτόχρονα περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. .Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση .

5η μέρα : Κατάνια – Αθήνα
Πρωινό και γνωριμία με τη πόλη της Κατάνια, η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO χάρη στην αποκατεστημένη, σε μεγάλο βαθμό, μπαρόκ αρχιτεκτονική του. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό, είναι στην πραγματικότητα ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το κάστρο του «Ουρσίνο», που ήταν ο χώρος κατοικίας του Φρειδερίκου αλλά και όλων των διαδόχων του. Το θέατρο «Μάσσιμο Μπελίνι» είναι η φημισμένη όπερα της Κατάνια, αφιερωμένη στο συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Μετά, θα βρεθούμε στη κεντρική πλατεία της πόλης «Πιάτσα ντελ Ντουόμο», όπου στην ανατολική της πλευρά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός της πόλης, ενώ στη δεξιά της πλευρά, βρίσκεται το Δημαρχείο. Στο σιντριβάνι που υπάρχει στην πλατεία, πολύς κόσμος πετάει νομίσματα και κάνει ευχές, όπως στην φημισμένη «Φοντάνα ντι Τρέβι» της Ρώμης. Αποχαιρετήστε τη πόλη της Κατάνια πριν τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΑΤΑΝΙΑ- ΚΑΤΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ με ειδικά ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines
Δύο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο FIESTA HOTEL ATENEE PALACE  4*      με πρωινό μπουφέ & δείπνο καθημερινά www.palladiumhotelgroup.com
Δύο (2) διαν/σεις,στο ξενοδοχείο ZAIERA HOTEL 4* με πρωινό μπουφέ & δείπνο καθημερινά www.zaierahotelsiracusa.it
Μεταφορές από / προς τα αεροδρόμια
Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις με πολυτελές πούλμαν ως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας
Κόστος αποσκευής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων
check points
Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, παλάτια, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
Δημοτικός φόρος πόλεων ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία την ημέρα ανά άτομο
Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:    Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων | Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα | Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.

ΗΜ.

ΑΝΑΧ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

EARLY BOOKING 21 HM.

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ. SGL

CHECK POINTS

ΠΑΙΔΙΚΟ 2-12

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡ/ΜΙΩΝ

ΑΕΡ/ΚΗ

5

28/10

FIESTA HOTEL ATENEE PALACE 4* CAMPO FELICE www.palladiumhotelgroup.com & ZAIERA HOTEL 4* SIRACUSA www.zaierahotelsiracusa.it

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

415 €

465 €

180 €

25 €

400 €

180 €

AEGEAN AIR LINES

ΠΤΗΣΕΙΣ
28/10 A3 4080 ATHCTA  08:00-08:35
01/11 A3 4081 CTAATH  19:00-21:30

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.