ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ DE LUXE !

  • Περιγραφή

Παλέρμο - Ταορμίνα - Μονρεάλε - Ακράγαντας - Συρακούσες – Κατάνια
28-/10-01/11 2018, 5ΗΜΕΡΟ

1η μέρα: Αθήνα - Κατάνια - Ταορμίνα – Παλέρμο

Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στο αεροδρόμιο της Κατάνια. Αμέσως μετά, κατευθυνόμαστε προς την Ταορμίνα, το αρχαίον «Ταυρομένιον», την πόλη που αποκαλέιται και μπαλκόνι της Σικελίας, με τη μοναδική θέα που προσφέρει και τα γραφικά της σοκάκια, τα μαγαζιά και τις πλατείες της. Στην συνέχεια, επισκεπτόμαστε το Αρχαίο Θέατρο, και αμέσως μετά, έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεση μας για μια περιήγηση στην πόλη. Στη συνέχεια, μέσω του παραλιακού δρόμου, κατευθυνόμαστε προς το Παλέρμο, όπου κάνουμε τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  & διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μονρέαλε (ξενάγηση) - Παλέρμο  

Πρωινό και περιήγηση στη πρωτεύουσα και πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το Παλέρμο. Θα ξεκινήσουμε με το Μονρεάλε, για να θαυμάσουμε το Καθεδρικό Ναό, το εντυπωσιακό έργο των Νορμανδών κατακτητών του 12ου αιώνα με τα αριστουργηματικά επίχρυσα μωσαϊκά. Μετά, ακολουθεί η γνωριμία μας με το Παλέρμο, ξεκινώντας με το εντυπωσιακό εξωτερικά Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Βασιλέων, ο οποίος ξεπροβάλλει μοναδικά ανάμεσα στα στενά δρομάκια, ένα αριστουργηματικά περίτεχνο κτίριο με πολλά σκαλίσματα και στριφογυριστούς πύργους. Στη κεντρική πλατεία, ξεχωρίζει το νεοκλασικό θέατρο «Politeama Garibaldi» με την εντυπωσιακή του είσοδο, ενώ η πλατεία της Πραιτόρια με το πλήθος «γυμνών» αγάλματων γύρω από το αποκαλούμενο «σιντριβάνι της ντροπής». Κάποια από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα του Παλέρμο, αποτελούν το «Palazzo dei Normandi» το οποίο είναι  διακοσμημένο με θαυμάσια βυζαντινά μωσαϊκά; ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, το θέατρο «Μάσσιμο», καθώς και η φημισμένη εκκλησία του Παλέρμο «Martorana», ένα γοητευτικό «μείγμα» διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών. Τέλος, μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα, θα συναντήσουμε το Μονρεάλε, για να θαυμάσουμε το Καθεδρικό Ναό, έργο των Νορμανδών κατακτητών του 12ου αιώνα με τα αριστουργηματικά επίχρυσα μωσαϊκά αλλά και τον «Βοτανικό Κήπο» και το μαγευτικό Όρος Πελεγκρίνο, για να αναφέρουμε λίγα  από τα πο σημαντικά αξιοθέατα του Παλέρμο, που θα σας αλλάξουν την γνώμη για τον «φτωχό Νότο». Επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

3η μέρα: Παλέρμο - Ακράγαντας (ξενάγηση) – Κατάνια

Πρωινό και αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στην πόλη του Ακράγαντα, όπου υπάρχει η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.Χ. από αποίκους της Γέλας, που την ονόμασαν Ακράγαντα, από τον ομώνυμο ποταμό. Ο Ακράγαντας αναπτύχθηκε ταχύτατα κι έγινε μια από τις πλουσιότερες και πιο επιφανείς ελληνικές αποικίες της "Μεγάλης Ελλάδας". Εδώ, θα επισκεφθούμε τον ναό του Διός, τον ναό του Ηρακλέους, τον ναό της Ήρας Λακινίας και βέβαια τον μοναδικό ναό των Διόσκουρων, ακριβές αντίγραφο του Παρθενώνος, που σώζεται σχεδόν ακέραιος. Αφού ολοκληρώσουμε αυτή την υπέροχη περιήγηση, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την όμορφη Κατάνια. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου  & διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κατάνια - Συρακούσες (ξενάγηση)

Πρωινό και στη συνέχεια περιήγηση στην πόλη των Συρακουσών και στα μοναδικά μνημεία της καθώς θεωρείται η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Εδώ, θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία & του Απόλλωνα. Εν συνεχεία, θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων, θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος Β’ μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23 μέτρων, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίο αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου καταδικάστηκαν σε καταναγκαστικά έργα πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο,  διαν/ση στη Κατάνια.

5η μέρα: Κατάνια  – Αθήνα

Πρωινό και γνωριμία με τη πόλη της Κατάνια, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, χάρη στην αποκατεστημένη, σε μεγάλο βαθμό, μπαρόκ αρχιτεκτονική του. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό, είναι στην πραγματικότητα ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το κάστρο του «Ουρσίνο», που ήταν ο χώρος κατοικίας του Φρειδερίκου αλλά και όλων των διαδόχων του. Το θέατρο «Μάσιμο Μπελίνι», είναι η φημισμένη όπερα της Κατάνια, αφιερωμένη στο συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Μετά θα βρεθούμε στη κεντρική πλατεία της πόλης «Πιάτσα ντελ Ντουόμο», που στην ανατολική της πλευρά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός της πόλης, ενώ στη δεξιά της πλευρά, βρίσκεται το Δημαρχείο. Στο σιντριβάνι που υπάρχει στην πλατεία, πολύς κόσμος πετάει νομίσματα και κάνει ευχές, όπως στη ξακουστή «Φοντάνα ντι Τρέβι» της Ρώμης. Αποχαιρετισμός στη πόλη της Κατάνια, πριν τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής με απευθείας ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines
Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Δύο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο  MERCURE PALERMO CENTRO 4*  www.accorhotels.com    
 στο Παλέρμο
Δυο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο  FOUR POINTS BY SHERATON 4* www.fourpointscatania.com
Πρωινό καθημερινά   ξενοδοχείο σας.
Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται.
Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.
                                                                                                          
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμου, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και γενικά όπου απαιτείται.
Δημοτικοί φόροι πόλεων ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία την ημέρα ανά άτομο
Checkpoint
Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΗΜ.

ΑΝΑΧ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

EARLY BOOKING 21 HM.

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ. SGL

CHECK POINTS

ΠΑΙΔΙΚΟ 2-12

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡ/ΜΙΩΝ

ΑΕΡ/ΚΗ

5

28/10

MERCURE PALERMO CENTRO PALERMO www.accorhotels.com & FOUR POINTS BY SHERATON CATANIA www.fourpointscatania.com

ΠΡΩΙΝΟ

465 €

515€

180 €

25 €

400 €

180 €

AEGEAN AIR LINES

ΠΤΗΣΕΙΣ
28/10 A3 4080 ATHCTA  08:00-08:35
01/11 A3 4081 CTAATH  19:00-21:30

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.