Loading…

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ – ΚΑΠΡΙ ΡΩΜΗ

6 ΗΜΕΡΕΣ

Μόνο από 645€

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

4 ΗΜΕΡΕΣ

Μόνο από 475€

ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

6 ΗΜΕΡΕΣ

Μόνο από 575€

 • 0
 • 1
 • 2

SRI LANCA

 • Περιγραφή

"ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ"
10 ημέρες 8 νύχτες πολιτιστικός γύρος

1η Ημέρα : Colombo - Pinnawala – Damboula - Sirigiya:
Άφιξη στο Κολόμπο όπου ό τοπικός μας αντιπρόσωπος θα σας υποδεχτεί και θα ξεκινήσουμε για Damboula. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε το ορφανοτροφείο ελεφάντων στην Pinawella.
Oρφανοτροφείο ελεφάντων.
Ιδρύθηκε το 1975 και στην αρχή φιλοξένησε 7 ορφανά. Σήμερα κάποια από αυτά τα ορφανά  έχουν την τύχη να βλέπουν τα εγγόνια τους να έχουν γεννηθεί στο ίδιο μέρος. Η αρχική ιδέα του ορφανοτροφείου ελεφάντων ήταν περισσότερο προσανατολισμένη στον τουρισμό αλλά σύντομα μετατράπηκε σε επιμορφωτικό κέντρο και χώρο διατήρησης του είδους. Με την βοήθεια ντόπιων και ξένων ειδικών στην  Pinnawala ξεκίνησε ένα επιστημονικό πρόγραμμα αναπαραγωγής ελεφάντων σε αιχμαλωσία. Η ελεύθερη κυκλοφορία του κοπαδιού ενίσχυσε τις πιθανότητες και των δύο φύλων να ζευγαρώσουν. Το κοντινό ποτάμι διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στο θέμα αυτό, και το 1984, το πρώτο μωρό του Pinnawala γεννήθηκε. Η ιστορία επιτυχίας του Pinnawala έχει συγκεντρώσει την προσοχή των επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Ένας σημαντικός αριθμός βιβλίων και ερευνητικά άρθρα έχουν δημοσιευθεί σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη της αγέλης Pinnawela έχουν γυριστεί, μαγνητοσκοπηθεί  και φωτογραφηθεί χιλιάδες φορές από τους επαγγελματίες.
 Συνεχίζοντας προς τη Νταμπούλα / Σιγκιρίγια θα επισκεφθούμε την Ethugala Raja Maha Viharaya στη Kurunegalα ,ένα ναό κρύπτη, που χτίστηκε από τον βασιλιά Σουράτισσα. Ο ναός είναι παράλληλος με έναν άλλο μικρό ναό με ζωγραφισμένη οροφή και το μικρό τέμπλο με βουδιστικές ιστορίες ζωγραφισμένες στους τοίχους. Έχει επίσης μερικές μοναδικές πέτρινες χαρακτικές από την αρχαιότητα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η Ημέρα : Polonnaruwa - Damboula - Sirigiya
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Polonnaruwa την 2η πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα που χτίστηκε τον 11ο αι. και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Εδώ μπορούμε να δούμε τα ερείπια του Βασιλικού Παλατιού, το Gal Viharaya με 4 καταπληκτικά αγάλματα του Βούδα σμιλευμένα από πέτρα, την αίθουσα ακροατηρίου, το άγαλμα του βασιλιά Parakramabahu και την Parakrama Samudraya, μια λίμνη που κατασκεύασε ο βασιλιάς Parakramabahu. Θα δούμε ακόμη πολλά μνημεία λατρείας όπως ο ναός του Shiva και τα ερείπια του παλιού ναού του Ιερού δοντιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το απόγευμα θα επισκεφθούμε το οχυρό της σε βράχο της Sigiriya του 5ου αιώνα που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και χτίστηκε από τον βασιλιά Kashyapa (477-495 μ.Χ.). Η «Lion Rock» είναι μια ακρόπολη ασυνήθιστης ομορφιάς 200 μέτρα πάνω από τη ζούγκλα. Ο βράχος ήταν το εσώτατο προπύργιο των 70 εκταρίων οχυρωμένης πόλης. Μια τάφρος, προτείχισμα και εκτενείς κήποι συμπεριλαμβανομένων των φημισμένων κήπων του νερού βρίσκεται στη βάση του βράχου. Επισκεφθείτε τις παγκοσμίου φήμης τοιχογραφίες με τις «Ουράνιες κόρες» της Sigiriya, οι οποίες είναι σε μια προφυλαγμένη εσοχή του βράχου που προσεγγίζεται από μια σπειροειδή σκάλα.Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

3η Ημέρα : Damboula – Matale - Kandy
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Ναό του Σπηλαίου στην Dambulla που θεωρείται το μεγαλύτερο ζωγραφισμένο σπήλαιο στον κόσμο με περισσότερα από 22.000 τετραγωνικά πόδια βαμμένων επιφανειών με πολλά έργα ζωγραφικής, γλυπτά, αγάλματα του Βούδα, μαθητών του, βασιλιάδων, θεών κλπ. Στην Dambulla υπάρχει μια συλλογή από πέντε σπήλαια διαφορετικών μεγεθών που δηλώθηκαν ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Αποδίδεται στον βασιλιά Βαλαγκαμπαχού, ο οποίος κατέφυγε εδώ, αφού απομακρύνθηκε από την Ανούρα-dhapura από εισβολείς αν και τα έργα καλύπτουν όλες τις περιόδους από τότε μέχρι την ύστερη περίοδο Kandy του 18ου αιώνα.
Αναχώρηση για το, Kandy την τελευταία πρωτεύουσα των Βασιλιάδων της Σρι Λάνκα και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε ένα κήπο καλλιέργειας μπαχαρικών στο Matale και φθάνοντας στο Kandy Θα δούμε τη λίμνη που κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Sri Wickrama Rajasinghe το 1798. Θα επισκεφθούμε το κέντρο τεχνών, το μουσείο πολύτιμων λίθων, τον ναό του λείψανου του Δοντιού του Βούδα, το παζάρι, ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσουμε και ένα πολιτιστικό σόου. Διανυκτέρευση στο ξεν/χείο .

4η Ημέρα : Kandy - Nuwara Eliya
Πρωινό και αναχώρηση για την Nuwara Eliya. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε φυτεία τσαγιού και μια βιοτεχνία τσαγιού, όπου θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία της παραγωγής του αφεψήματος από τη συλλογή των φύλλων έως τη συσκευασία του επεξεργασμένου προϊόντος, που κυρίως διοχετεύεται στις εξαγωγές.
Η πανέμορφη πόλη Nuwara Eliya, στην «καρδιά» της χώρας του τσαγιού και σε υψόμετρο  1890μ., διατηρεί ακόμα το Αγγλικό στιλ στις εξοχικές κατοικίες που άφησαν πίσω τους οι άποικοι, με τους φράχτες και τους περιποιημένους κήπους. Ξεκινάμε περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης: το κέντρο της Nuwara Eliya, την αγορά, το γήπεδο γκολφ (από τα καλύτερα της Ασίας), την ειδυλλιακή διαδρομή γύρω από την τεχνητή Λίμνη Γκρέγκορι.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση στην Nuwara Eliya.

5η Ημέρα : Nuwara Eliya - Mirissa
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Mirissa μια από τις φημισμένες παραλιακές περιοχές της Σρι Λάνκα. Διανυκτέρευση στην Mirissa

6η -7η Ημέρα : Mirissa                                                              
Ημέρες ελεύθερες για χαλάρωση στην παραλία, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα και προαιρετική δραστηριότητα θαλάσσιων σπορ. Διανυκτέρευση στην Mirissa

8η Ημέρα : Mirissa – Colombo - Airport
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Κολόμπο όπου θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη της πόλης.
Το Κολόμπο όπως οι περισσότερες πρωτεύουσες στις αναπτυσσόμενες χώρες αλλάζει ταχύτατα πρόσωπο. Από την μια στιγμή στην άλλη οι ουρανοξύστες εμφανίζονται στη θέση των παλιών κτιρίων παρότι ακόμη σε πολλά σημεία της πόλης η γοητεία της παλαιάς εποχής παραμένει όπως ο παλιός (100 ετών) Βρετανικός πύργος με το παλιό ρολόι και πολλά αντίστοιχα παραδοσιακά κτίρια εκείνης της εποχής. Άλλα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης είναι το παζάρι  Pettah ,όπου μπορείτε να ψωνίσετε με τα κατάλληλα παζάρια ,Ινδουιστικοί και Βουδιστικοί, το Μεμόριαλ Bandaranaike International Conference Hall (BMICH) – δώρο στην Σπί Λάνκα από την Κίνα και το νέο κοινοβούλιο.
Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.


Προτεινόμενα ξεν/χεία 3* sup deluxe
Rangiri Dambulla Resort or Similar – Dambulla
Heaven Seven Hotel or Similar – Kandy
Glenfall Reach Hotel or Similar – Nuwara Eliya
Palace Mirissa Hotel or Similar – Mirissa
Ενδεικτική τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 1.190 €
Επιβάρυνση μονοκλίνου : 430 €

Η τιμή περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • 8 διανυκτερεύσεις στα προαναφερόμενα ξενοδοχεία με πρωινό
 • Όλες τις μεταφορές ξεναγήσεις και επισκέψεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με αγγλόφωνο οδηγό – ξεναγό
 • Ασφάλεια ταξιδιού
 • Δεν περιλαμβάνονται Είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους
 • Με επιβάρυνση 165 € το άτομο μπορούν να προσφερθούν τα παρακάτω ξεν/χεία 4* sup
 • Camellia Resort / Elephas Resort or Similar – Sigiriya
 • Ozo Hotel / Earl’s Regent or Similar – Kandy
 • Araliya Green Hills or Similar – Nuwara Eliya
 • Mirissa Bay Resort or Similar – Mirissa

Δεν περιλαμβάνονται :

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους
Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.