Loading…

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ – ΚΑΠΡΙ ΡΩΜΗ

6 ΗΜΕΡΕΣ

Μόνο από 645€

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

4 ΗΜΕΡΕΣ

Μόνο από 475€

ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

6 ΗΜΕΡΕΣ

Μόνο από 575€

  • 0
  • 1
  • 2
cuba-general cuba-001 cuba-002 cuba-003

ΚΟΥΒΑ 9 ΗΜΕΡΕΣ

  • Περιγραφή

ΚΟΥΒΑ ! Μύθος, ιστορία, σάλσα και ρούμι

Αβάνα-Τεράσας οροσειρά Sierra Rosario-Γουαμά-Σιενφουέγος-Τρινιδάδ-Σάντα Κλάρα-Βαραδέρο

Μία γοητευτική μίξη πόλεων αποικιακής αρχιτεκτονικής, φυσικών τοπίων σε μια μαγευτική ύπαιθρο και τους ανθρώπους της, παγκόσμια γνωστούς για τον φιλόξενο χαρακτήρα τους η Κούβα του χορού και μουσικής κερδίζει επάξια μία σημαντική θέση στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα. Δεν είναι απλώς ένας ακόμη τουριστικός προορισμός διακοπών. Είναι η Κούβα ! Αυθεντική και μοναδική

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η Ημέρα : Αθήνα – Αβάνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για την Αβάνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη την ίδια ημέρα το απόγευμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.

2η Ημέρα : Αβάνα - Επίσκεψη της πόλης της Αβάνας
Μετά το πρόγευμα, ακολουθεί η πρωινή ξενάγηση στη μοντέρνα και παλιά πόλη της Αβάνας χαρακτηρισμένη από την Unesco σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ξεκινώντας από την παλιά Αβάνα (Habana Vieja), θα επισκεφθούμε την  πλατεία του Καπιτωλίου, κτήριο αντίστοιχης αρχιτεκτονικής με αυτό της Ουάσιγκτον, την πλατεία του Καθεδρικού ναού (Plaza de la Catedral), ένα από τα ωραιότερα σημεία του ιστορικού κέντρου ,την Πλατεία των όπλων (Plaza de las Armas) την πιο παλιά πλατεία της πόλης, την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης (Plaza de San Francisco de Asis) όπου βρίσκεται και η ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Νικολάου και την Παλιά πλατεία (Plaza Vieja). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον ναΐσκο Templete για να καταλήξουμε στο Μουσείο της Habana Club, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να γευθούμε το γνωστό ρούμι και να μυηθούμε στην ιστορία παραγωγής του. Το ρούμι συνήθως συνοδεύεται από ένα γευστικό, αρωματικό πούρο Αβάνας και έτσι θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουμε από κοντά την διαδικασία παραγωγής των φημισμένων χειροποίητων πούρων της Κούβας με την επίσκεψή μας σε εργοστάσιο παραγωγής τους, για να δούμε από κοντά τα διάφορα στάδια παρασκευής και τυποποίησης από πραγματικούς τεχνίτες του είδους.
Σειρά έχει η μοντέρνα πόλη και το αριστοκρατικό προάστιο του Μιραμάρ, όπου πριν την επανάσταση ήταν τόπος κατοικίας πλούσιων επιχειρηματιών.  Η Πέμπτη λεωφόρος, επιβλητική και σε αντιστοιχία με αυτή της Νέας Υόρκης, διασχίζει κατά μήκος την περιοχή. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την εμβληματική πλατεία της επανάστασης , γνωστή για τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες του Φιντέλ Κάστρο μετά την επανάσταση. Αφού επισκεφθούμε πανοραμικά το προάστιο του Βεδάδο και το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου της Αβάνας, θα διασχίσουμε την παραλιακή λεωφόρο το διάσημο Μαλεκόν  για τα καταλήξουμε στο φρούριο - κάστρο που δεσπόζει στον λόφο πάνω από την είσοδο του λιμανιού (Castillo del Μoro).
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ισπανική λέξη Μoro σημαίνει ένα είδος σκούρου βράχου που διακρίνεται ευκρινώς από τη θάλασσα βοηθώντας την ναυσιπλοΐα, δείχνοντας την είσοδο του λιμανιού. Παράλληλα προστάτευε το λιμάνι από τις επιθέσεις των πειρατών ενώ σήμερα από τον χώρο του φρουρίου προσφέρεται η καλύτερη πανοραμική θέα της Αβάνας. Ιστορικά το κάστρο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως στρατηγικό σημείο τόσο κατά τη διάρκεια του Αγγλο-ισπανικού πολέμου όσο και στην σύγχρονη ιστορία της Κούβας κατά την διάρκεια και το πρώτο διάστημα της επανάστασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ατμοσφαιρική Αβάνα των 60ς με παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ‘50 και θα απολαύσουμε βόλτα στην πόλη και δείπνο.

3η Ημέρα : Αβάνα – Εκδρομή στις Τεράσας
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κουβανική ύπαιθρο κατευθυνόμενοι στην περιοχή της οροσειράς Sierra Rosario. Θα επισκεφτούμε τους κήπους με τις ορχιδέες στη Σορόα, και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την περιοχή Terrazas.
Η περιοχή βρίσκεται στην οροσειρά Sierra Rosario , μία από τις υψηλότερες οροσειρές της Κούβας, που από το 1968 εντάχθηκε σε ένα τεράστιο πρόγραμμα αναδάσωσης, με αποτέλεσμα το 1985 να ανακηρυχθεί από την UNESCO ο πρώτος προστατευόμενος βιότοπος της Κούβας. Η μοναδική φύση της περιοχής φιλοξενεί περισσότερα από 83 είδη πουλιών σε αρμονία με την σπάνια βλάστηση του βουνού. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την παλιά φυτεία καφέ των Γάλλων αποίκων (1802), θα θαυμάσουμε είδη λαϊκής τέχνης από τους κατοίκους του οικισμού και τέλος αν θέλουμε, μπορούμε να κολυμπήσουμε στο ποτάμι με τους μικρούς καταρράκτες και την μικρή φυσική πισίνα . Για τους μυημένους και μη, υπάρχει προαιρετικά  δυνατότητα για ιππασία στο αγρόκτημα Hacienda Union, Γεύμα και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο στην Αβάνα και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την μοναδική αυτή πόλη.

4η Ημέρα : Αβάνα ημέρα ελεύθερη
Ημέρα ελεύθερη στην Αβάνα για απολαύσουμε την μοναδική αυτή πόλη με την γοητεία των 60ς ,να περιπλανηθούμε στο ιστορικό της κέντρο ,να δοκιμάσουμε τα υπέροχα κοκτέιλ με τους ήχους ζωντανής μουσικής στα δεκάδες μπαράκια , να φωτογραφίσουμε τις απόκρυφες γωνιές της και να κάνουμε τα τελευταία ψώνια.

5η Ημέρα Αβάνα – Γουαμά – Σιενφουέγος
Σήμερα θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση Νοτιοανατολικά, προς την Χερσόνησο Ζαπάτα για να επισκεφθούμε το εθνικό πάρκο του Γουαμά (Guamá), χαρακτηρισμένο από την Unesco σαν σημαντική βιόσφαιρα για το περιβάλλον. Πρόκειται για μια τεράστια λιμνοθάλασσα, που σχηματίζεται από εκβολές ποταμών και ενώνεται με την θάλασσα στο σημείο του κόλπου των χοίρων, γνωστό από την αποτυχημένη απόβαση των Αμερικάνων το 1961. Στην είσοδο του πάρκου βρίσκεται το εκτροφείο κροκοδείλων το οποίο θα επισκεφθούμε και στη συνέχεια με τα ταχύπλοα του συγκροτήματος, θα περιηγηθούμε στα κανάλια του πάρκου για να δούμε την αρχιτεκτονική των Ινδιάνων Ταΐνος και τα γλυπτά με εικόνες από τις καθημερινές δραστηριότητες της ζωής τους, όπως και την αναπαράσταση Ινδιάνικου χωριού με τα σπίτια χτισμένα σε δεκάδες νησίδες που συνδέονται με την όχθη με ξύλινα μονοπάτια-γέφυρες.
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Σιενφουέγος, πόλη χτισμένη το 1819 από Γάλλους άποικους, που αποκαλείται και Νέα Ορλεάνη της Κούβας και είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης, θα σταματήσουμε στο θέατρο Τομας Τιερρύ και στο Παλάθιο ντε Βάγιε, αριστούργημα του εκλεκτικισμού που έχει μετατραπεί σε εστιατόριο με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Δείπνο και
διανυκτέρευση.

6η Ημέρα : Τρινιδάδ – Σάντα Κλάρα – Βαραδέρο
Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για το Τρινιδάδ και με την άφιξη θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη στην πόλη μουσείο. Χτισμένη το 1514 από τον Diego Velazquez, η τρίτη παλαιότερη πόλη της Κούβας, αποτελεί πολύτιμο δείγμα αποικιακού χαρακτήρα, με πρόσφατα αναστηλωμένα κτίρια .Θα περπατήσετε την Plaza Mayor  κεντρική πλατεία της πόλης και θα επισκεφθείτε την παραδοσιακή ταβέρνα Canchanchara όπου θα δοκιμάσετε το τοπικό ομώνυμο ποτό με συνοδεία κουβανέζικης μουσικής. Το ρομαντικό μουσείο, το σπίτι του παλιού ευγενούς Μπρινιέ και ο ενοριακός ναός Σαντίσιμα Τρινιδάδ είναι τα σημαντικά σημεία της ξενάγησης.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη ιστορική πόλη της Σάντα Κλάρα. Στη διαδρομή θα περάσουμε από την κοιλάδα Nτε Λος Ινχένιος που πήρε το όνομά της από τα πολυάριθμα εργοστάσια ζάχαρης που υπήρχαν τον 19ο αιώνα. Η Σάντα Κλάρα έχει ιδιαίτερη σημασία στην ιστορική μνήμη των Κουβανών γιατί εκεί δόθηκε η τελευταία νικηφόρα μάχη της επανάστασης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε τον μουσειακό χώρο με το μαυσωλείο του Τσέ και το θωρακισμένο τραίνο που ανατινάχτηκε από τους επαναστάτες. Αναχώρηση για το Βαραδέρο μέσω μιας ενδιαφέρουσας διαδρομής από την Κουβανέζικη ύπαιθρο και τις πολυάριθμες καλλιέργειες εσπεριδοειδών. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την θάλασσα και την παραλία του ξενοδοχείου σε all inclusive.

7η  Ημέρα : Βαραδέρο
Ημέρα ελεύθερη με πρόγραμμα all inclusive στο ξενοδοχείο μας για χαλάρωση, κολύμπι και ξεκούραση. Προαιρετικά μπορείτε να επιλέξετε την μονοήμερη κρουαζιέρα με Καταμαράν στο νησάκι Κάγιο Μπλάνκο. Η εκδρομή ξεκινά το πρωί από τη Μαρίνα του Βαραδέρο και περιλαμβάνει απεριόριστα τοπικά κοκτέιλ και αναψυκτικά στο σκάφος, και φαγητό με θαλασσινά στο Κ. Μπλάνκο.        Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να θαυμάσετε τον κοραλλιογενή βυθό σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής με εξοπλισμό (μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα) που παρέχεται δωρεάν και την μοναδική εμπειρία να κολυμπήσετε με εκπαιδευμένα δελφίνια, παρουσία εκπαιδευτών σε ειδικά διαμορφωμένο δελφινάριο  στην ανοικτή θάλασσα. Με την άφιξη στο Κάγιο Μπλάνκο θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην παραλία και γεύμα με θαλασσινά στην παραθαλάσσια ταβέρνα του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα και δείπνο.

8η Ημέρα : Βαραδέρο – Αεροδρόμιο Αβάνας
 Μετά το γεύμα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Αβάνας μέσω μιας ενδιαφέρουσας διαδρομής στη Βόρεια ακτογραμμή. Θα δούμε τις παλιές αντλίες άντλησης πετρελαίου και θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης Ματάνσας, που θεωρείται η πόλη της διανόησης. Άφιξη στο αεροδρόμιο το απόγευμα για την πτήση της επιστροφής. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο.

9η Ημέρα Αθήνα : Άφιξη και τέλος ταξιδιού
Άφιξη στην Αθήνα με νωπές τις αναμνήσεις ενός μοναδικού ατμοσφαιρικού ταξιδιού, που αποτελεί εμπειρία ζωής.

Περιλαμβάνονται :

- Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή οικονομικής θέσης με την Alitalia
- 4 διανυκτερεύσεις στη Αβάνα στο ξεν/χείο NH Capri 4* με πρωινό
- 1 διανυκτέρευση στο Σιενφουέγος στο ξεν/χείο La Union 4* boutique  με ημιδιατροφή
- 2 διανυκτερεύσεις στο Βαραδέρο στο ξεν/χείο Gran Memories Varadero 5* σε All inclusive
- Πρωινό καθημερινά , 2 γεύματα στην Αβάνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα 1 δείπνο στο Τρινιδάδ και All inclusive στο Βαραδέρο για 2 ημέρες
- Ιδιωτικό κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις αναφερόμενες μετακινήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Ελληνόφωνος συνοδός πολύ έμπειρος του γραφείου μας και Αγγλόφωνος Κουβανός επίσημος ξεναγός
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης
- Είσοδοι όπου απαιτούνται

Δεν περιλαμβάνονται :

- Βίζα / Ασφάλεια Κούβας
- Φόροι αεροδρομίων
- Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετική δραστηριότητα

Ταξίδι / διάρκεια  Διατροφή  Αναχ.  Διαμονή  2κλινο 1κλινο Φόροι / Βίζα/ Είσοδοι
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΟΥΒΑΣ
9 μέρες
ΒΒ
Πρωινό & 7 γεύματα
1/8, 5/9   4/5* 1.390 +480 695

ΠΤΗΣΕΙΣ ME ALITALIA

AZ 717  ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ  0555    0700  
AZ 632  ΡΩΜΗ - ΑΒΑΝΑ  1150    1730
AZ 633  ΑΒΑΝΑ – ΡΩΜΗ 1930    1200+1(επόμενη ημέρα)
AZ 718  ΡΩΜΗ ΑΘΗΝΑ   1450    1745

Σημείωση : Η σειρά του προγράμματος δύναται να τροποποιηθεί για την καλύτερη υλοποίησή του χωρίς να παραληφθεί καμία επίσκεψη η παροχή.

Τα ξενοδοχεία του προγράμματος :

Αβάνα : NH Capri 4*
 
Το NH Capri La Habana βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της πόλης της Αβάνας στην περιοχή Vedado που αποτελεί και το κέντρο της εμπορικής δραστηριότητας της πόλης με πολλές επιλογές για διασκέδαση, φαγητό και περιπάτους. Η παλιά πόλη βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 λεπτών. Το ξενοδοχείο ανήκει στην γνωστή διεθνή Ισπανική αλυσίδα ξενοδοχείων ΝΗ.

Σιενφουέγος : La Union Boutique Hotel 4 *+
 
Το ξενοδοχείο ανήκει στην κατηγορία των boutique hotels. Χτίστηκε το 1869 σαν εξοχικό του Τομας Τιερύ, πλούσιου εμπόρου της εποχής, που έδωσε το όνομα του και στο περίφημο θέατρο της πόλης. Αποτελεί ένα πανέμορφο αποικιακό κτίσμα , δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στην καρδιά του Σιενφουέγος δίπλα στο πάρκο Χοσέ Μαρτί και αγαπημένο τόπο διαμονής πολλών διάσημων μεταξύ των οποίων η Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα .

Βαραδέρο : Gran Memories  5*
 
Το Gran Memories,μέλος της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Blue Diamond είναι ένα από τα γνωστότερα ξενοδοχεία στο Βαραδέρο σε μία από τις καλύτερες παραλίες της περιοχής με όλες τις σύγχρονες ανέσεις της κατηγορίας του για μια ευχάριστη , ξένοιαστη διαμονή και ξεκούραση

 

Συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.